Magyar foci bajnokok ligája

Molde-edző: Nyerni megyünk Budapestre!

Elképesztő mérkőzésen játszott 3-3-as döntetlent a Ferencváros a norvég Molde otthonában a labdarúgó Bajnokok Ligája-selejtező negyedik, utolsó fordulójában.

BL-selejtező: kétgólos előnyben volt, de kapaszkodnia kellett a döntetlenért a Fradinak
Két góllal is vezetett, végül 3-3-as döntetlen játszott a norvég Molde otthonában a Ferencváros a Bajnokok Ligája-selejtező playoff-körének első meccsén. Visszavágó jövő kedden, Budapesten.

A magyar csapat a második félidőben már 2-0-ra is vezetett, de a norvégok fordítottak, végül egy tizenegyessel alakult ki a döntetlen végeredmény. A mérkőzésen kétszer is a videobíró döntött, a hazaiak nagy bosszúságára.

„Egy büntető tönkretette a Molde hihetetlen visszatérését a Bajnokok Ligája selejtezőjében” – írja az Aftenposten, amely szerint az utolsó percekben meghozott ítélet brutális hatással volt a norvég csapat csodálatos feltámadására.

A Nettavisen cikkének címe szerint „Továbbél a BL-remény a Molde számára a Ferencváros elleni dráma után”, de a portál ugyancsak ellentmondásos büntetőnek írja le a Fradi egyenlítő gólját.

Erling Moe, a Molde edzője szerint ezt a meccset meg kellett volna nyerniük.

Az első félidőt is kontrolláltuk, de nem tudtuk kihasználni a lehetőségeinket. A második félidőben már abszolút mi irányítottunk, és nyernünk kellett volna

– nyilatkozta Jan Age Fjörtoftnak, a Viasat 4 riportereként dolgozó korábbi 71-szeres válogatott csatárnak.

„A szünetben nem sokat változtattunk, tudtuk, hogy tudtuk, hogy több lehetőségünk lesz, mint az első félidőben. Sajnos a saját kapunk előtt nem végeztünk tökéletes munkát” – vélte a Molde edzője.

https://rangado.24.hu/magyar_foci/2020/09/24/molde-ferencvaros-bl-selejtezo-szerhij-rebrov/

A második félidőbeli két tizenegyes-szituációról is megvolt a véleménye, de igazából nem érti, mi különbség volt a kettő eset között. Sőt, amikor Fjörtoft visszajátszotta neki a Fradi-büntető előtti szituációt, pláne felháborodott.

Ez nem kéz, hogy hihetetlen, hogyan lett ebből büntető. Amikor még a VAR is segít, akkor olyan szabályok kellenek, amelyeket valaki remélhetőleg megért. Mert én nem

– tette hozzá a Molde edzője.

A Tv2.no kérdésére még hozzátette: „Ez nem tizenegyes. Valaki magyarázza meg nekem, miért az! 1,5 méterről rálövik a labdát, a karját a testéhez fogja, és elfordul. Nem értem, hogyan lehet ez büntető.”

A Vg.no-nak még határozottabban nyilatkozott:

Nyerni megyünk Budapestre, és erre kétségtelenül képesek vagyunk!

A portálnak a második gólt szerző Magnus Wolff Eikrem is megerősítette mindezt: „Úgy gondolom, hogy jó esélyeink vannak, ha úgy játszunk, mint a második félidőben. De nem engedhetjük el őket olyan könnyen, mint itt.”

A visszavágót jövő kedden 21 órától rendezik a Groupama Arénában. A párharc győztese a BL főtáblájára, a vesztese pedig az Európa-liga csoportkörébe jut.

Kiemelt fotó: MTI/EPA/NTB/Svein Ove Ekornesvag 

Olvasói sztorik