Magyar foci

„Lassúak voltunk, a magyarok fizikailag fölénk nőttek”

A török sajtó meglepő módon nem robbant szét a dühtől a magyarok elleni vereséget követően. Azt mindenhol elismerték, hogy a magyarok jobbak voltak és megérdemelten nyertek, de éreztették azt is, hogy a Nemzetek Ligája igazából az a színtér, ahol lehet próbálkozni, kísérletezgetni.

„Az ellenfélnek semmilyen módon nem tudtunk válaszolni” – írta Senol Günest idézve a Fanatik. A török szövetségi kapitány elmondta, támadásban és védekezésben sem játszottak jól, míg a magyarok agresszívan futballoztak, és erre nem találták meg a választ.

Forrás: Fanatik

„Lassúak voltunk, a magyarok pedig fizikailag fölénk nőttek. Megérdemelten szerezték meg a három pontot. Én vagyok a felelős a csapatért, de az, hogy rosszul játszottunk, még nem jelenti azt, hogy ezek a játékosok rosszak” – mondta.

Marco Rossi: Talán kicsit lebecsültek bennünket
Szerinte ez volt a válogatott eddigi legjobb félideje, mióta ő a szövetségi kapitány.

A Hürriyet idézte Marco Rossit, aki ugyan dicsérte az erős török válogatottat, de elismerte, nem csupán a győzelem, de a mutatott játék miatt is nagyon boldog.

„Más rendszerrel, más taktikával kellett játszanunk a hiányzó játékosaink miatt. Ez az új rendszer, abszolút meglepte ellenfelünket, mert nem erre számított” – mondta.

A Sivassporból néhány hete a Fenerbahcéhoz szerződött Mert Hakan Yandas most mutatkozott be a válogatottban.

„Sokáig nem játszhattunk mérkőzést, a török szurkolók hiányolták már a válogatottat. Szeretnénk boldoggá tenni az embereket ezekben a rossz napokban, de ez most nem sikerült. A magyar bajnokság korábban kezdődött, mi pedig nem álltunk még készen. De ez természetesen nem mentség” – mondta.

A Milliyet hazai sportújságírók véleményét is kikérte az 1-0-s vereséget követően. A lap szakírója, Atilla Gökce szerint ezen a mérkőzésen az látszott, milyen hátrányosan érintette a koronavírus-járvány a csapatot,

hiszen a büszke és sikeres Európa-bajnoki selejtezők után a válogatott nem játszhatott magas szintű játékot Magyarország ellen.

„Ha ezt a mérkőzést közönség előtt játsszuk, akkor olyan győzelmet arathattunk volna, amelyet lelkesen, dobokkal ünnepelnénk… De nem kezdtük jól a Nemzetek Ligáját. Nem vagyunk elégedettek, de nem is panaszkodunk. Szeretjük ezeket a gyerekeket.”

Forrás: Milliyet

Mehmet Demirkol, a Fanatik munkatársa azt emelete ki, hogy igazából a Nemzetek Ligája a felkészülési mérkőzéseket hivatott helyettesíteni, így „ez a megfelelő színhely a játékosok és a játék kipróbálására.”

Kollégája, Ali Ece (Fanatik) kiemelte, hogy az első félidő Senol Günes kapitánysága alatt a legrosszabb 45 perc volt a válogatott életében. Kiemelte Holender Filip és Szoboszlai Dominik játékát, és azt mondta, ha két kapus van, a gólt akkor sem lehetett volna elkerülni.

A Red Bull futballberuházásának európai futballcsúcsát Szoboszlai jelentheti

– jelentette ki.

A Fotomac nevű sportlap egyszerűen annyit írt cikkének címében:

Beragadtunk a rajtnál

Forrás: Fotomac

Kiemelt fotó: Burak Yilmaz és Nagy Ádám versenyfutása (Sercan Kucuksahin / Anadolu Agency via AFP

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik