Magyar foci

Marco Rossi: Talán kicsit lebecsültek bennünket

A magyar válogatott Szoboszlai Dominik hatalmas szabadrúgásgóljával 1-0-ra legyőzte idegenben a törököket a Nemzetek Ligája első fordulójában.

Az első félidőben nagyon jól teljesítettünk, olyannyira, hogy megítélésem szerint ez volt az eddigi legjobb félidőnk, mióta én vagyok a szövetségi kapitány.

A törökök több játékosunkat nem ismerték, tudat alatt talán kicsit lebecsültek bennünket, és úgy láttam, meg is lepődhettek a taktikánkon” – nyilatkozta az MLSZ hivatalos honlapján Marco Rossi.

Szoboszlai hatalmas szabadrúgásgóljával nyertünk Törökországban
Hiába a sok hiányzó, a magyar válogatott jó teljesítménnyel győzött a törökök elleni Nemzetek Ligája-meccsen. Lehetett volna simább is, volt még két kapufánk is a gyönyörű gól mellett.

A szövetségi kapitány szerint a második félidőre sokkal fáradtabbá vált a csapat, túl sokat kellett védekezni, de összességében megérdemelt győzelmet aratott.

„Bizonyítási lehetőséget adtunk néhány kevesebb tapasztalattal rendelkező játékosnak, de ezt a kockázatot fel kellett vállalnunk, és végül mindenki nagyon jó csapatmunkát végzett, megmutattuk, hogy egységesek vagyunk. A három belső védős felállás nem teljesen új, kétszer már játszottunk ebben a rendszerben, és ilyen hadrendben csak egy gólt kaptunk eddig. Az elmúlt időszakban rengeteg statisztikát vizsgáltunk meg, és arra jutottunk, hogy ebben a felállásban kevesebb helyzetet dolgoztak ki ellenünk a riválisaink.

Kevés idő állt a rendelkezésünkre, azt kértem a játékosoktól, hogy küzdjenek az országukért, és mutassák meg, hogy képesek a harcos futballra.

Ez a győzelem csak az első lépés volt, sok lépés vár még ránk a céljaink eléréséhez, ám ennek a mérkőzésnek önbizalmat kell adnia a folytatásra. Az oroszok ellen még nehezebb dolgunk lesz, mert vasárnapi ellenfelünk labdarúgói már hosszabb ideje játékban vannak, lement hat forduló a bajnokságukból, ezért várhatóan fizikálisan is remek állapotban lesznek, így ellenük várhatóan még nehezebb lesz pontot szerezni” – tette hozzá.

Nemzetek Ligája, B divízió, 3. csoport, 1. forduló:

Törökország – Magyarország 0-1 (0-0)
Sivas, Yeni Sivas 4 Eylül-stadion
v.: Soares Dias (portugál)
Törökország: Cakir – Müldür, Demiral, Söyüncü, Meras – Ayhhan, Yandas (Kahveci, 58.) – Kutucu (Yazici, 46.), Calhanoglu, Kilinc (Karaman, 76.) – Yilmaz
Magyarország: Gulácsi – Lang, Szalai A., Orbán, Fiola – Nagy Á., Sigér (Schäfer, 60.) – Sallai (Kalmár, 81.), Szoboszlai, Holender – Szalai Á (Nikolics, 71.).
gól: Szoboszlai (80.)
sárga lap: Yilmaz (37.), Kahveci (91.), illetve Sigér (45.), Fiola (59.), Lang (75.)

 

A csoport másik meccsén:
Oroszország – Szerbia 3-1 (0-0)
gól:
Dzjuba (48., 81., az elsőt 11-esből), Karavajev (69.), illetve Mitrovic (78.)

 

B divízió, 4. csoport:
Bulgária – Írország 1-1 (0-0)
Finnország – Wales 0-1 (0-0)

 

A divízió, 4. csoport:
Ukrajna – Svájc 2-1 (1-1)
Németország – Spanyolország 1-1 (0-0)

 

C divízió, 3. csoport:
Moldova – Koszovó 1-1 (1-0)
Szlovénia – Görögország 0-0

 

D divízió, 1. csoport:
Feröer-szigetek – Málta 3-2 (1-1)
Lettország-Andorra 0-0

Kiemelt fotó: Kaan Ayhan és Szoboszlai Dominik (Sercan Kucuksahin / Anadolu Agency via AFP)

Olvasói sztorik