Magyar foci sport

Nikolics Nemanja gyomorszájba rúgása tizenegyest ért

Ha a ciprusi Hrisztofi játékvezető a szabályok értelmében jár el, úgy a MOL Fehérvárnak nem kellett volna túlóráznia az EL-ben, alighanem Márton Gábor edző sem lesz annyira feszült, és nem kell helyreraknia Mohay Bencét, az M4Sport riporterét.

A MOL Fehérvár FC, az ír Bohemians FC ellen 1-1-re végzett 120 percnyi játék utána, majd végül a hosszabbítást követően tizenegyes jutott tovább az Európa Liga második selejtező körébe. Ebből is látszok, nem lett ez egy sima meccs, holott a két csapat lehetőségei között ordító különbség mutatkozik. Ennek ellenére a Vidi az elején kihagyta a helyzeteit, majd a 22. percben gólt kapott, és ezt követően Nikolics Nemanja is csak büntetőből tudta egalizálni az állást a 37. percben.

Márton Gábor helyrerakta az M4 Sport riporterét
A MOL Fehérvár trénere a csütörtök esti nyögvenyelős, 1-1-es döntetlen, majd tizenegyes párbajban hátrányból visszahozott és végül megnyert Európa Liga selejtező után elég ingerülten reagált a munkáját tisztességgel végző Mohay Bence kérdésére.
Meglepetések az Európa Ligában
Például északír csapat vert szlovént, walesi szlovákot és örmény románt a labdarúgó Európa-liga-selejtező első fordulójában. Íme a teljes eredménylista.

Ugyanakkor tény, ha a játékvezető a 62. percben megadja a jogosnak tűnő büntetőt Nikolics gyomorszájba rúgásáért, úgy sokkal nyugodtabb végkifejlete lett volna a meccsnek, alighanem Márton Gábor edző sem lesz annyira feszült, és nem kell helyreraknia Mohay Bencét, az M4Sport riporterét.

(Kiemelt kép: facebook.com/m4sport)

Európa Liga, selejtező, első forduló

MOL FEHÉRVÁR FC–BOHEMIANS (ír) 1–1 (1–1, 1–1, 1–1) – 11-esekkel 4–2
Székesfehérvár, Mol Aréna Sóstó, zárt kapuk mögött. Vezette: Hrisztofi (ciprusi)

FEHÉRVÁR: Kovácsik – Nego, Rus, Stopira, Fiola – Alef (Pátkai, 75.), Houri – Bamgboye, Evandro (Nikolov, 101.), Petrjak (Géresi, 118.) – Nikolics (Hodzic, 74.). Vezetőedző: Márton Gábor

BOHEMIANS: McGuinness – Lyons, Casey, Cornwall (Finnerty, 70.), Breslin – Buckley (Mandroiu, 118.), Lunney (Levingston, 79.) – Twardek, A. Ward (Devoy, 83.), D. Grant – A. Wright. Vezetőedző: Keith Long

Gólszerző: A. Ward (0–1) a 22., Nikolics (1–1) a 37. percben
Sárga lap: Lyons (lerántotta Petrjakot) a 18., Nikolics és D. Grant (kakaskodásért) a 68., Finnerty (engedély nélkül futott be a pályára) a 70., Buckley (visszahúzta Hourit a mezénél fogva) a 85. percben

További magyar érdekeltségű meccsek:

Hammarby IF (svéd)-Puskás Akadémia FC 3-0 (2-0)

Budapest Honvéd–Inter Turku (finn) 2-1 (0-0) – hosszabbítás után

Ahol a futball esze és szíve találkozik!

Válogatott írások a legjobbaktól.

Minden hónapban legalább 24 kiemelkedő színvonalú tartalom havi 990 forintért. Próbáld ki 490 forintért az első hónapban!

Ahogyan szerzőgárdánk összetétele ígéri, a legkülönfélébb műfajokban, témákban jelennek majd meg szövegek: lesznek elemzések, interjúk, kisprózák, riportok, lesznek hazai és nemzetközi témák, adat- és véleményalapú cikkek egyaránt.

Tartsatok velünk minél többen, hogy együtt alakíthassuk, építhessük az új magyar futballújságot, amely leginkább az írások nívójával és egyediségével akar kitűnni! Fizessetek elő, olvassatok, kövessetek minket, vitatkozzatok velünk, adjatok ötleteket! Várjuk ebbe a közösségbe mindazokat, akiknek a futball csak egy játék, s mindazokat, akiknek a futball több mint egy játék.

KIPRÓBÁLOM!