Magyar foci

Nikolics Nemanja gyomorszájba rúgása tizenegyest ért

Ha a ciprusi Hrisztofi játékvezető a szabályok értelmében jár el, úgy a MOL Fehérvárnak nem kellett volna túlóráznia az EL-ben, alighanem Márton Gábor edző sem lesz annyira feszült, és nem kell helyreraknia Mohay Bencét, az M4Sport riporterét.

A MOL Fehérvár FC, az ír Bohemians FC ellen 1-1-re végzett 120 percnyi játék utána, majd végül a hosszabbítást követően tizenegyes jutott tovább az Európa Liga második selejtező körébe. Ebből is látszok, nem lett ez egy sima meccs, holott a két csapat lehetőségei között ordító különbség mutatkozik. Ennek ellenére a Vidi az elején kihagyta a helyzeteit, majd a 22. percben gólt kapott, és ezt követően Nikolics Nemanja is csak büntetőből tudta egalizálni az állást a 37. percben.

Márton Gábor helyrerakta az M4 Sport riporterét
A MOL Fehérvár trénere a csütörtök esti nyögvenyelős, 1-1-es döntetlen, majd tizenegyes párbajban hátrányból visszahozott és végül megnyert Európa Liga selejtező után elég ingerülten reagált a munkáját tisztességgel végző Mohay Bence kérdésére.
Meglepetések az Európa Ligában
Például északír csapat vert szlovént, walesi szlovákot és örmény románt a labdarúgó Európa-liga-selejtező első fordulójában. Íme a teljes eredménylista.

Ugyanakkor tény, ha a játékvezető a 62. percben megadja a jogosnak tűnő büntetőt Nikolics gyomorszájba rúgásáért, úgy sokkal nyugodtabb végkifejlete lett volna a meccsnek, alighanem Márton Gábor edző sem lesz annyira feszült, és nem kell helyreraknia Mohay Bencét, az M4Sport riporterét.

(Kiemelt kép: facebook.com/m4sport)

Európa Liga, selejtező, első forduló

MOL FEHÉRVÁR FC–BOHEMIANS (ír) 1–1 (1–1, 1–1, 1–1) – 11-esekkel 4–2
Székesfehérvár, Mol Aréna Sóstó, zárt kapuk mögött. Vezette: Hrisztofi (ciprusi)

FEHÉRVÁR: Kovácsik – Nego, Rus, Stopira, Fiola – Alef (Pátkai, 75.), Houri – Bamgboye, Evandro (Nikolov, 101.), Petrjak (Géresi, 118.) – Nikolics (Hodzic, 74.). Vezetőedző: Márton Gábor

BOHEMIANS: McGuinness – Lyons, Casey, Cornwall (Finnerty, 70.), Breslin – Buckley (Mandroiu, 118.), Lunney (Levingston, 79.) – Twardek, A. Ward (Devoy, 83.), D. Grant – A. Wright. Vezetőedző: Keith Long

Gólszerző: A. Ward (0–1) a 22., Nikolics (1–1) a 37. percben
Sárga lap: Lyons (lerántotta Petrjakot) a 18., Nikolics és D. Grant (kakaskodásért) a 68., Finnerty (engedély nélkül futott be a pályára) a 70., Buckley (visszahúzta Hourit a mezénél fogva) a 85. percben

További magyar érdekeltségű meccsek:

Hammarby IF (svéd)-Puskás Akadémia FC 3-0 (2-0)

Budapest Honvéd–Inter Turku (finn) 2-1 (0-0) – hosszabbítás után

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik