Magyar foci sport

Gera Zoltán „szerzeménye” mindent megtesz a magyar válogatottért

Villámgyorsan lépdel előre a magyar felnőtt válogatottba meghívott Szőke Adrián. A vajdasági Zentán született támadó a szerb korosztályos csapatokban szerepelt egészen 2019 novemberéig, amikor Gera Zoltán kiszúrta magának és az U21-es válogatottban már magyar mezben szerepelt.

Szerb korosztályos válogatott játékost csábított el Gera Zoltán
Szőke Adrián a holland Heracles támadója.

Tíz hónappal később már a magyar felnőtt csapatban kaphat lehetőséget szeptember harmadikán, Törökországban.

Természetesen mindent tudok az A-válogatottról, amit egy kívülálló tudhat, eddig is követtem a mérkőzéseit, így naprakész vagyok a csapattal kapcsolatban. Persze, egész más élmény lesz személyesen is megtapasztalni a válogatott légkörét, alig várom, hogy elkezdhessem a munkát a csapattal. Nem mindennapi lehetőséget kaptam ezzel a meghívóval, mindent bele fogok adni, hogy ne okozzak csalódást, és a későbbiekben is figyelembe vegyenek a válogatott kerethirdetéseikor

– idézi az MLSZ a 22. életévét júliusban betöltő csatárt.

Szőke szerint remek helyen van a holland élvonalbeli Heracles Almelóban és szépen összeállt már a játéka, így reményei szerint megragadhat a válogatottban is. Azzal, hogy a fiatal támadó a magyar felnőttek közé kapott meghívót, alighanem végleg eldőlt a sorsa, ha pályára lép, akár csak egy percet is, már nem szerepelhet másik válogatottban.

Kiemelt kép: mlsz.hu

Ahol a futball esze és szíve találkozik!

Válogatott írások a legjobbaktól.

Minden hónapban legalább 24 kiemelkedő színvonalú tartalom havi 990 forintért. Próbáld ki 490 forintért az első hónapban!

Ahogyan szerzőgárdánk összetétele ígéri, a legkülönfélébb műfajokban, témákban jelennek majd meg szövegek: lesznek elemzések, interjúk, kisprózák, riportok, lesznek hazai és nemzetközi témák, adat- és véleményalapú cikkek egyaránt.

Tartsatok velünk minél többen, hogy együtt alakíthassuk, építhessük az új magyar futballújságot, amely leginkább az írások nívójával és egyediségével akar kitűnni! Fizessetek elő, olvassatok, kövessetek minket, vitatkozzatok velünk, adjatok ötleteket! Várjuk ebbe a közösségbe mindazokat, akiknek a futball csak egy játék, s mindazokat, akiknek a futball több mint egy játék.

KIPRÓBÁLOM!