Magyar foci

Gera Zoltán „szerzeménye” mindent megtesz a magyar válogatottért

Villámgyorsan lépdel előre a magyar felnőtt válogatottba meghívott Szőke Adrián. A vajdasági Zentán született támadó a szerb korosztályos csapatokban szerepelt egészen 2019 novemberéig, amikor Gera Zoltán kiszúrta magának és az U21-es válogatottban már magyar mezben szerepelt.

Szerb korosztályos válogatott játékost csábított el Gera Zoltán
Szőke Adrián a holland Heracles támadója.

Tíz hónappal később már a magyar felnőtt csapatban kaphat lehetőséget szeptember harmadikán, Törökországban.

Természetesen mindent tudok az A-válogatottról, amit egy kívülálló tudhat, eddig is követtem a mérkőzéseit, így naprakész vagyok a csapattal kapcsolatban. Persze, egész más élmény lesz személyesen is megtapasztalni a válogatott légkörét, alig várom, hogy elkezdhessem a munkát a csapattal. Nem mindennapi lehetőséget kaptam ezzel a meghívóval, mindent bele fogok adni, hogy ne okozzak csalódást, és a későbbiekben is figyelembe vegyenek a válogatott kerethirdetéseikor

– idézi az MLSZ a 22. életévét júliusban betöltő csatárt.

Szőke szerint remek helyen van a holland élvonalbeli Heracles Almelóban és szépen összeállt már a játéka, így reményei szerint megragadhat a válogatottban is. Azzal, hogy a fiatal támadó a magyar felnőttek közé kapott meghívót, alighanem végleg eldőlt a sorsa, ha pályára lép, akár csak egy percet is, már nem szerepelhet másik válogatottban.

Kiemelt kép: mlsz.hu

Olvasói sztorik