Magyar foci

Négy újonc is lehetőséget kap a magyar válogatottban, Dzsudzsák kimaradt

Hétfő délután Marco Rossi szövetségi kapitány kihirdette a magyar válogatott keretét, amelybe négy újonc is került.

A hátvédek között lehetőséget kaphat az a Tamás Krisztián, aki az előző idényben a Zalaegerszegben, a jelenleg futó szezonban pedig a Fehérvárban számít kezdőnek. Rajta kívül a középpályán a mezőkövesdi Cseri Tamás és a Dunaszerdahelyben játszó Schäfer András került be, a csatárok között pedig megtalálható a ZTE vezére, Babati Benjamin, valamint a zentai születésű, szerb és magyar útlevéllel egyaránt rendelkező Szőke Adrián.

Rossi kiemelte, 11 új futballistát kellett választania nem csak a formaingadozások miatt, hanem azért is, mert akadnak játékosok, akik csapat nélkül nincsenek játékban. Valószínűleg ennek esett áldozatul Dzsudzsák Balázs is, ugyanis a csapatkapitány nincs ott a meghívott futballisták között. Nagy visszatérőként viszont Nikolics Nemanja ott lesz a támadók között.

Magyarország idegenben kezd szeptember harmadikán Törökország ellen, majd három nappal később hazai pályán fogadja Oroszországot.

A magyar válogatott kerete

Kapusok: Dibusz Dénes, Gulácsi Péter, Kovácsik Ádám
Védők: Baráth Botond, Bese Barnabás, Botka Endre, Fiola Attila, Korhut Mihály, Lang Ádám, Willi Orbán, Szalai Attila, Tamás Krisztián
Középpályások: Cseri Tamás, Gazdag Dániel, Kalmár Zsolt, Nagy Ádám, Schäfer András, Sigér Dávid, Szoboszlai Dominik
Támadók: Babati Benjamin, Nikolics Nemanja, Sallai Roland, Simon Krisztián, Szalai Ádám, Szőke Adrián

Kiemelt kép: Ivándi-Szabó Balázs / 24.hu

Olvasói sztorik