Magyar foci sport

Négy újonc is lehetőséget kap a magyar válogatottban, Dzsudzsák kimaradt

Hétfő délután Marco Rossi szövetségi kapitány kihirdette a magyar válogatott keretét, amelybe négy újonc is került.

A hátvédek között lehetőséget kaphat az a Tamás Krisztián, aki az előző idényben a Zalaegerszegben, a jelenleg futó szezonban pedig a Fehérvárban számít kezdőnek. Rajta kívül a középpályán a mezőkövesdi Cseri Tamás és a Dunaszerdahelyben játszó Schäfer András került be, a csatárok között pedig megtalálható a ZTE vezére, Babati Benjamin, valamint a zentai születésű, szerb és magyar útlevéllel egyaránt rendelkező Szőke Adrián.

Rossi kiemelte, 11 új futballistát kellett választania nem csak a formaingadozások miatt, hanem azért is, mert akadnak játékosok, akik csapat nélkül nincsenek játékban. Valószínűleg ennek esett áldozatul Dzsudzsák Balázs is, ugyanis a csapatkapitány nincs ott a meghívott futballisták között. Nagy visszatérőként viszont Nikolics Nemanja ott lesz a támadók között.

Magyarország idegenben kezd szeptember harmadikán Törökország ellen, majd három nappal később hazai pályán fogadja Oroszországot.

A magyar válogatott kerete

Kapusok: Dibusz Dénes, Gulácsi Péter, Kovácsik Ádám
Védők: Baráth Botond, Bese Barnabás, Botka Endre, Fiola Attila, Korhut Mihály, Lang Ádám, Willi Orbán, Szalai Attila, Tamás Krisztián
Középpályások: Cseri Tamás, Gazdag Dániel, Kalmár Zsolt, Nagy Ádám, Schäfer András, Sigér Dávid, Szoboszlai Dominik
Támadók: Babati Benjamin, Nikolics Nemanja, Sallai Roland, Simon Krisztián, Szalai Ádám, Szőke Adrián

Kiemelt kép: Ivándi-Szabó Balázs / 24.hu

Ahol a futball esze és szíve találkozik!

Válogatott írások a legjobbaktól.

Minden hónapban legalább 24 kiemelkedő színvonalú tartalom havi 990 forintért. Próbáld ki 490 forintért az első hónapban!

Ahogyan szerzőgárdánk összetétele ígéri, a legkülönfélébb műfajokban, témákban jelennek majd meg szövegek: lesznek elemzések, interjúk, kisprózák, riportok, lesznek hazai és nemzetközi témák, adat- és véleményalapú cikkek egyaránt.

Tartsatok velünk minél többen, hogy együtt alakíthassuk, építhessük az új magyar futballújságot, amely leginkább az írások nívójával és egyediségével akar kitűnni! Fizessetek elő, olvassatok, kövessetek minket, vitatkozzatok velünk, adjatok ötleteket! Várjuk ebbe a közösségbe mindazokat, akiknek a futball csak egy játék, s mindazokat, akiknek a futball több mint egy játék.

KIPRÓBÁLOM!