Nemzetközi foci

Nemzetek Ligája: „Makacs magyarok, technikás szerbek, heves törökök”

Kedden megtartották Amszterdamban a Nemzetek Ligája sorsolását. Mint ismeretes, Magyarország Törökországgal, Oroszországgal és Szerbiával került egy csoportba. A rivális válogatottak szövetségi kapitányai is nyilatkoztak a kvartettről.

Kedden megtartották Amszterdamban a Nemzetek Ligája sorsolását. Mint ismeretes, Magyarország Törökországgal, Oroszországgal és Szerbiával került egy csoportba.

A törökök szövetségi kapitánya, Senol Günes optimistán nyilatkozott az aspor.com oldalnak, kiemelve azt, hogy fejlődni szeretnének a csoportmeccseken, és természetesen bíznak a továbbjutásban.

Sztanyislav Csercseszov, az orosz nemzeti csapat kapitánya a sport-express.ru-nak értékelve velősen úgy fogalmazott: gárdája a „heves törököket, a technikás szerbeket és a makacs magyarokat” kapta ellenfélül. Csercseszov ugyanakkor aláhúzta: jelenleg az Európa-bajnokságra fókuszálnak.

Ljubisa Tumbakovics, a szerbek szövetségi kapitánya úgy fogalmazott a Blic című napilapnak, hogy erős csoportba kerültek, a magyarokkal kapcsolatban pedig megemlítette, hogy véleménye szerint egyre jobban futballozik nemzeti csapatunk.

Korábban beszámoltunk róla, hogy Marco Rossi, a magyar válogatott kapitánya miként vélekedett a sorsolásról.

Nem tudok nehezebb ellenfeleket elképzelni azoknál, akiket kihúztak mellénk. Három riválisunk, a szerb, a török és az orosz válogatott számít a csoport favoritjának, de mindent megteszünk azért, hogy a B-divízióban is megálljuk a helyünket, felnőjünk az ellenfelekhez

– nyilatkozott az olasz szakember.

Fotó: AFP

Olvasói sztorik