Magyar foci

Nemzetek Ligája: Oroszország, Szerbia és Törökország vár a magyar válogatottra

Amszterdamban sorsoltak.

Kedden Amszterdamban ellenfeleket kapott a magyar válogatott. Az európai szövetség (UEFA) a 2018-ban elindított Nemzetek Ligája első szezonját követően kisebb változtatásokat hajtott végre: megnövelte az A-, B- és a C-divízió létszámát, így ezekben már 16-16 válogatott található, míg a D-divízióban (az eddigi 16. helyett) csak hét.

Ennek eredményeként a magyar válogatott felkerült a B-divízióba, amely azt jelenti, hogy a korábbinál erősebb csapatokkal is összekerülhetett a sorsoláskor. Csoportgyőzelem esetén Marco Rossi együttese feljuthat az Európa 16 legjobb csapatának helyet adó A-ligába is.

Amint a honi szövetség honlapján olvasható, a Nemzetek Ligájából ezúttal is ki lehet majd jutni a következő nagy nemzetközi tornára, vagyis a 2022-es világbajnokságra. A 12 európai pótselejtezős helyből kettő sorsa ezen sorozat küzdelmein keresztül dől el. Ezeket a két legjobb olyan csoportgyőztes szerzi meg, amely a hagyományos vb-selejtezőből nem jut ki automatikusan, vagy nem zárt a szintén pótselejtezőt érő második helyen.

Nézzük, mi történt Amszterdamban!

Magyarország a negyedik kalapba került, riválisként a hármas csoportban megkapta Oroszországot (első kalap), Szerbiát (második) és Törökországot (harmadik).

Ez pedig az A-divízió csoportbeosztása:

A Nemzetek Ligája menetrendje

1. játéknap: 2020. szeptember 3-5.

2. játéknap: szeptember 6-8.

3. játéknap: október 8-10.

4. játéknap: október 11-13.

5. játéknap: november 12-14.

6. játéknap: november 15-17.

Döntők: 2021. június 2-3-6.

Osztályozók: 2022. március 24.25., 28-29.

Kiemelt kép: 24.hu / Ivándi Szabó Balázs

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik