Magyar foci

Már a látszatra sem adnak Felcsúton: magyar fiatal nélkül játszott a Puskás Akadémia

Az utanpotlassport.hu minden forduló után összeszedi, hogy az NB I-es focicsapatok hány U21-es játékost vetettek be. A 23. forduló volt a szezonban a második, amely során

az utánpótlás-bajnokságokban egyaránt meghatározó Budapest Honvéd és Puskás Akadémia egyetlen labdarúgót sem küldött pályára az említett korosztályból.

A kispestiek négy bajnoki óta nem játszatnak egy szem U21-es focistát sem. Eddig Banó-Szabó Bencét foglalkoztatták a legtöbbet, ám ő a 19. forduló óta nem játszott, kétszer a meccskeretbe sem került be. A Puskás Akadémiánál a 17 éves Radics Mártonnak jutott eddig a legtöbb játékperc, 586, ám ő a bajnokságban decemberben lépett pályára legutóbb.

Mit ér a reform ott, ahol az égből hullik a közpénz?
Az MLSZ keretlimittel és fizetési sapkával igyekszik ésszerűséget csempészni a magyar futballgazdaságba. De vajon van esély racionalitásra ott, ahol látszólag végtelen mennyiségű közpénz áll a csapatok rendelkezésére? Végiggondoltuk.

Érdekes Kiss Tamás helyzete, aki mindössze 197 percet játszott az ősszel a felcsúti csapatban (tíz mérkőzésen), a télen kölcsönbe a DVTK-hoz került, Feczkó Tamás pedig hétből hétszer kezdőként küldte pályára, a Honvéd elleni 4-0-s győzelem alkalmával is kapott 75 percet. Eddig már 542 percet játszott a Diósgyőrben a 18 éves Kiss.

A 23. forduló mérlege: öt csapatban hat játékos, összesen 398 percet játszott az U21-ese közül.

A 23. fordulóban pályára lépő U21-esek

Bolla Bendegúz (ZTE): 90

Kusnyír Erik (DVSC): 90

Csongvai Áron (Újpest FC): 65

Borbély Ákos (Kaposvár): 45

Kiss Tamás (DVTK): 74

Pintér Ádám (Kaposvár): 34

Olvasói sztorik