Magyar foci sport

Nagyon ritka és gyógyíthatatlan betegség miatt fejezi be 22 évesen a Gyirmót játékosa

Réti Patrik saját bevallása szerint 6 éves kora óta futballistának készült. Végigjárta a Fehérvár utánpótláscsapatait, és 2018 márciusában a Diósgyőr elleni bajnokin az NB I-ben is bemutatkozhatott.

Később lehúzott két idény az NB II-es Siófokban, majd idén nyáron a szintén másodosztályú Gyirmóthoz igazolt, új klubjában azonban nem játszhatott tétmeccset, mert lesújtó hírt kapott, kiderült, be kell fejeznie a pályafutását.

Nagyon ritka és súlyos, ma még gyógyíthatatlan csontvelőbetegséget állapítottak meg nálam az orvosok. Ennek a betegségnek a hatása, hogy nem marad elég vörös vértest a szervezetemben, vagyis vérszegény leszek, ami gyors kimerültséggel, fáradtsággal jár. Úgy tudom, heten-nyolcan szenvednek hasonló betegségtől az országban. Emiatt sajnos nem is futballozhatok, ami viszont jó hír, hogy megfelelő kezeléssel ezzel együtt lehet élni. A súlyosabb esetekben ez a betegség leukémiával is végződhet. Az orvosok szerint nálam szerencsére ez a veszély nem áll fenn.

– nyilatkozta Réti a Kisalföldnek. A fiatal játékos a diagnózis utáni első két napban sokat sírt, de belátta, hogy nem szabad összeomlania, és igyekszik megtalálni azokat a dolgokat, amelyek széppé teszik az életét.

A Gyirmót is nagyon korrektül bánt Rétivel, mert a klub más munkakörbe helyezve alkalmazásban tartja, és a további orvosi vizsgálataihoz, az esetleges kezelésekhez is segítséget nyújt volt játékosának.

„Nem szeretném és soha nem is akarom feladni a focit, így megyek majd további vizsgálatokra és keresem a megfelelő lehetőséget, hogy újra tudjam kezdeni az egész karrierem. De ha ez esetleg nem sikerül, jó lenne mindenképp a labdarúgás közelében maradni. Szívesen lennék mondjuk edző vagy akár technikai vezető is. A futball volt eddig az életem, és azt szeretném, hogy az is maradjon nekem” – fogadkozott Réti, akinek a gyógyulását a Fehérvár is támogatja, illetve az erre a célra létrehozott számlaszámra (11773360-02246899 Réti Patrik) bárki elutalhatja a felajánlását.

Kiemelt kép: Molfehervarfc.hu

Ahol a futball esze és szíve találkozik!

Válogatott írások a legjobbaktól.

Minden hónapban legalább 24 kiemelkedő színvonalú tartalom havi 990 forintért. Próbáld ki 490 forintért az első hónapban!

Ahogyan szerzőgárdánk összetétele ígéri, a legkülönfélébb műfajokban, témákban jelennek majd meg szövegek: lesznek elemzések, interjúk, kisprózák, riportok, lesznek hazai és nemzetközi témák, adat- és véleményalapú cikkek egyaránt.

Tartsatok velünk minél többen, hogy együtt alakíthassuk, építhessük az új magyar futballújságot, amely leginkább az írások nívójával és egyediségével akar kitűnni! Fizessetek elő, olvassatok, kövessetek minket, vitatkozzatok velünk, adjatok ötleteket! Várjuk ebbe a közösségbe mindazokat, akiknek a futball csak egy játék, s mindazokat, akiknek a futball több mint egy játék.

KIPRÓBÁLOM!