Magyar foci

Nagyon ritka és gyógyíthatatlan betegség miatt fejezi be 22 évesen a Gyirmót játékosa

Réti Patrik saját bevallása szerint 6 éves kora óta futballistának készült. Végigjárta a Fehérvár utánpótláscsapatait, és 2018 márciusában a Diósgyőr elleni bajnokin az NB I-ben is bemutatkozhatott.

Később lehúzott két idény az NB II-es Siófokban, majd idén nyáron a szintén másodosztályú Gyirmóthoz igazolt, új klubjában azonban nem játszhatott tétmeccset, mert lesújtó hírt kapott, kiderült, be kell fejeznie a pályafutását.

Nagyon ritka és súlyos, ma még gyógyíthatatlan csontvelőbetegséget állapítottak meg nálam az orvosok. Ennek a betegségnek a hatása, hogy nem marad elég vörös vértest a szervezetemben, vagyis vérszegény leszek, ami gyors kimerültséggel, fáradtsággal jár. Úgy tudom, heten-nyolcan szenvednek hasonló betegségtől az országban. Emiatt sajnos nem is futballozhatok, ami viszont jó hír, hogy megfelelő kezeléssel ezzel együtt lehet élni. A súlyosabb esetekben ez a betegség leukémiával is végződhet. Az orvosok szerint nálam szerencsére ez a veszély nem áll fenn.

– nyilatkozta Réti a Kisalföldnek. A fiatal játékos a diagnózis utáni első két napban sokat sírt, de belátta, hogy nem szabad összeomlania, és igyekszik megtalálni azokat a dolgokat, amelyek széppé teszik az életét.

A Gyirmót is nagyon korrektül bánt Rétivel, mert a klub más munkakörbe helyezve alkalmazásban tartja, és a további orvosi vizsgálataihoz, az esetleges kezelésekhez is segítséget nyújt volt játékosának.

„Nem szeretném és soha nem is akarom feladni a focit, így megyek majd további vizsgálatokra és keresem a megfelelő lehetőséget, hogy újra tudjam kezdeni az egész karrierem. De ha ez esetleg nem sikerül, jó lenne mindenképp a labdarúgás közelében maradni. Szívesen lennék mondjuk edző vagy akár technikai vezető is. A futball volt eddig az életem, és azt szeretném, hogy az is maradjon nekem” – fogadkozott Réti, akinek a gyógyulását a Fehérvár is támogatja, illetve az erre a célra létrehozott számlaszámra (11773360-02246899 Réti Patrik) bárki elutalhatja a felajánlását.

Kiemelt kép: Molfehervarfc.hu

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik