Magyar foci sport

Szoboszlai útját járná a Liefering magyar középpályása

Major Sámuel, az osztrák FC Liefering labdarúgója sok játéklehetőségre és új szerződésre vágyik a következő szezonban.

A 18 éves középpályás hétfőn az M1 aktuális csatornán elmondta, nagy lehetőség volt, hogy a Red Bull Salzburg akadémiai U19-es csapatával eljutottak az UEFA Ifjúsági Liga elődöntőjéig.

Két magyarral kapott ki a Salzburg Liverpoolban
Bukta Csaba és Major Sámuel is végig a pályán volt az ifjúsági BL-ben.

„Nagyon jó torna volt, olyan csapatok ellen léphettünk pályára, amelyek az elithez tartoznak” – tette hozzá Major, aki a csoportkörbeli ellenfeleik közül a Liverpoolt és a belga Genket, a kieséses szakaszból pedig a francia Lyont és a Real Madridot említette példaként.

Mindegyiknek az akadémiája az élmezőnyhöz tartozik. Sajnálom, hogy nem sikerült döntőbe jutnunk, de remélem, jövőre összejön

– mondta.

Az Ifjúsági Liga végjátékát a koronavírus-járvány miatt Nyonban, az európai szövetség (UEFA) svájci székhelyének edzőközpontjában rendezték. Az elődöntőben a Real Madrid búcsúztatta az osztrákokat, a magyar légiós a cseresorból nézte végig a találkozót.

„Jobban szerettem volna, ha a pályán élhetem át a mérkőzést, és nem a kispadról nézve, mert nem minden nap játszunk a Real Madriddal, de nem könnyű bekerülni a csapatba, mert nagyon nagy a konkurencia és a verseny” – mondta Major.

Hozzáfűzte, a következő idényben az lesz a célja, hogy végigjátssza a mérkőzéseket a Salzburg utánpótláscsapatában is. Az osztrák másodosztályú FC Lieferingben többet szerepel a középpályás, a bajnokság utolsó három meccséből kettőt végigjátszott, egyszer pedig a második félidőt tölthette a pályán.

„Úgy érzem, éltem is a lehetőséggel, és az edzők, a klubvezetők is ezt mondták. A legjobbat tudtam kihozni a mérkőzésekből, és gólt is szereztem. A bajnokság harmadikok lettünk, tavasszal a legjobbak, ezek mind pozitív visszajelzések, és jó jelek a jövőre nézve” – magyarázta az utánpótlás-válogatott futballista.

A játékos hangsúlyozta, nagyon fontos lesz számára a következő idény, mert lejár a szerződése.

Fontos kérdések dőlnek el a szezon közepe, vége felé, például az, hogyan tervez velem a klub. Szeretném megmutatni, hogy helyem van a klubban, és a későbbiek során a Salzburg felnőtt csapatában is

– szögezte le.

A debreceni születésű és nevelésű Major Sámuel úgy fogalmazott, a szezon végén boldog és elégedett lenne egy új szerződéssel, illetve azzal, ha alapemberként végigjátssza az idényt, és nagyszerű teljesítményt nyújt.

Forrás: MTI

Kiemelt fotó: Franz Kirchmayr/SEPA.Media /Getty Images

Ahol a futball esze és szíve találkozik!

Válogatott írások a legjobbaktól.

Minden hónapban legalább 24 kiemelkedő színvonalú tartalom havi 990 forintért. Próbáld ki 490 forintért az első hónapban!

Ahogyan szerzőgárdánk összetétele ígéri, a legkülönfélébb műfajokban, témákban jelennek majd meg szövegek: lesznek elemzések, interjúk, kisprózák, riportok, lesznek hazai és nemzetközi témák, adat- és véleményalapú cikkek egyaránt.

Tartsatok velünk minél többen, hogy együtt alakíthassuk, építhessük az új magyar futballújságot, amely leginkább az írások nívójával és egyediségével akar kitűnni! Fizessetek elő, olvassatok, kövessetek minket, vitatkozzatok velünk, adjatok ötleteket! Várjuk ebbe a közösségbe mindazokat, akiknek a futball csak egy játék, s mindazokat, akiknek a futball több mint egy játék.

KIPRÓBÁLOM!