Magyar foci

Durván szórja a pontokat a Fehérvár

Az előző szezonban ezüstérmes Fehérvár labdarúgócsapata 1-1-es döntetetlent játszott otthon a Pakssal az NB I második fordulójában. Az első körben is csak egy pontot szerzett a csapat, amely akkor 3-3-at játszott Zalaegerszegen.

A 18. perctől kezdve indult be igazán a Fehérvár, sorra szállította a helyzeteket, de egyszerűen képtelen volt gólt szerezni a hazai csapat. A legnagyobb lehetőséget Hodzic hagyta ki a 29. percben, amikor már a kapust is kicselezte, de fölé lőtt.

A Fehérvár csatára máris összehozta a szezon elpuskázott helyzetét
Nem csoda, hogy hosszasan feküdt a földön a fejét fogva.

A második játékrész elején is rohamoztak a hazaiak, Evandro egy parádés kiugratás után a kapufát találta el. A meccs további részében továbbra is a Fehérvár játszott fölényben, a Paks erejéből egy-két kósza kontrára futotta csak. Mégis a vendégek szereztek vezetést a 80. percben: a játékvezető egy olyan szituációban ítélt szabadrúgást, amikor nem történt szabadrúgást, ezt követően csúsztatták meg a labdát középen, a hosszún érkező Szélpál pedig a kapuba fejelt. Erőlködött a Vidi, hogy legalább egy pontot szerezzen, ez végül a 92. percben jött össze, Hodzic fejese ért egy pontot.

Ezzel a góllal szerzett vezetést a Paks:

És így mentett pontot a Fehérvár:

Márton Gábor hazai debütálásán nem játszott rosszul a házigazda, viszont így is váratlanul szórt el pontokat a Vidi.

Nb I, 2. forduló

Fehérvár – Paks 1-1 (0-0)

Gólszerző: Hodzic (90+2.) illetve Szélpál (80.)

Kiemelt kép: molfehervarfc.hu

Olvasói sztorik