Magyar foci

Egy pontot ért a ZTE-nek a látványos kapásgól Mezőkövesden

1-1-es döntetlent játszott a Mezőkövesd a Zalaegerszeg ellen az NB I 2. fordulójában.

Az előző idényben negyedikként záró Mezőkövesd a nyitányon vereséget szenvedett Diósgyőrben, és bár érződött, hogy Kuttor Attila csapata az első körben a Fehérvárral ikszelő ZTE ellen javítani akar, de ez nem párosult elsöprő támadójátékával.

Igaz, a 22. percben szerzett egy szabályos gólt a Kövesd, Cseri Tamás labdája után Nagy Dániel jó ütemben mozdult be, és jól is lőtt, de a partjelző elnézte az esetet, így les miatt nem örülhettek a hazaiak.

Nagy Dániel góljánál lest intett a partjelző

Meg nem adott gól. Cseri adott remek labdát Nagy Dánielnek, aki be is lőtte azt, de a partjelző emelte a zászlót.⚽️Élő közvetítés: https://bit.ly/2FLhy1v

Közzétette: M4Sport – 2020. augusztus 21., péntek

A ZTE góljában viszont semmi kivetnivalót nem talált a játékvezető, Babati Benjámin löbbölte a labdát a védők mögé, és az addig is a legaktívabb vendégjátékosnak számító Vass Patrik kapásból bevágta.

Mezőkövesd-ZTE 0-1

Babati remek labdáját Vass Patrik lőtte kapásból Szappanos kapujába.⚽️Élő közvetítés: https://bit.ly/2FLhy1v

Közzétette: M4Sport – 2020. augusztus 21., péntek

A Mezőkövesd mezőnyfölényben játszott a folytatásban, de igazán nagy helyzete nem volt, egészen a 62. percig, amikor Cseri remek passza után a csereként beállt Marin Jurina kihasználta, hogy a ZTE kapusa, Demjén Patrik kissé lassan mozdult ki a kapujából. A gól előtt Jurina ütközött az egyik ZTE-védővel, aki a földön maradt, de a bíró nem fújt.

Mezőkövesd-ZTE 1-1

Jurina az 59. percben beállt, majd néhány perccel később gólt is szerzett. Egyenlített a Kövesd a ZTE ellen.⚽️Élő közvetítés: https://bit.ly/2FLhy1v

Közzétette: M4Sport – 2020. augusztus 21., péntek

A hajrá a Kövesdé volt, de a második gólt már nem tudta megszerezni a hazai csapat. Két kör után a Mezőkövesd 1, a ZTE 2 ponttal áll.

NB I, 2. forduló:

Mezőkövesd Zsóry FC – ZTE FC 1-1 (0-1)
Mezőkövesd, 2018 néző
v.: Solymosi
Mezőkövesd: Szappanos – Vadnai, Guzmics, Katanec, Lakveheliani (Eperjesi, 81.) – Besirovic (Vajda, 61.), Cseri, Berecz, Szeles – Szerderov, Nagy D. (Jurina, 59.).
ZTE: Demjén – Tanasin, Zivko, Lesjak, Bobál D., Gergényi – Sankovic, Vass P. (Kovács B., 67.), Bedi – Babati (Zimonyi, 89.), Szánthó (Koszta, 51.)
gól: Jurina (62.), illetve Vass P. (37.)
sárga lap: Sankovic (51.), Zivko (75.)

A kiemelt képen Kuttor Attila, a Mezőkövesd edzője. Fotó: MTI/Czeglédi Zsolt

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik