Magyar foci

Az MTK elrontotta Bódog honvédos debütálását

Az MTK Budapest 3-1-re legyőzte a vendég Budapest Honvédot a labdarúgó OTP Bank Liga második fordulójának péntek esti rangadóján.

A Honvéd – amely a nyitó fordulóban nem lépett pályára – az első percekben meglepte az MTK-t, de hamar kiegyenlítetté vált a küzdelem. Mindkét csapat gyors labdaszerzésre koncentrált, már az ellenfél térfelén letámadott, ugyanakkor a játékosok nem jöttek zavarba ettől.

A kék-fehérek az első komoly helyzetüket kihasználva előnybe kerültek, Gera ugyanis megelőzte a Kispestre visszatérő, de láthatóan meccshiánnyal küzdő válogatott Baráthot.

Az MTK vezető gólja a Honvéd ellen

Az örökrangadóhoz hasonlóan a Budapest Honvéd FC elleni derbin is Gera Dániel góljával szerzett vezetést az MTK Budapest.Élőben a meccs: bit.ly/2YnnrbM.

Közzétette: M4Sport – 2020. augusztus 21., péntek

A bekapott gól kissé visszavetette a pontatlanná váló vendégeket, akiknek jól jött az ivószünet, mert utána azonnal sikerült egyenlíteniük, egy kiugratás után Gazdag volt eredményes. A szünetig hátralévő időben váltakozva veszélyeztettek a csapatok, de újabb gól nem született, a kapusok közül Tujvelnek kellett nagyokat védenie.

A Honvéd egyenlítő gólja az MTK ellen

A Budapest Honvéd FC is egy villámgyors akció végén volt eredményes, így a 26. percben 1-1-re állnak a kispestiek az MTK Budapest otthonában.Élőben a meccs: bit.ly/2YnnrbM.

Közzétette: M4Sport – 2020. augusztus 21., péntek

A folytatásban is hasonló felfogásban, kifejezetten agresszíven futballozott mindkét csapat, és bár az MTK hagyott ki egy nagy helyzetet, mégis többnyire a Honvéd akarata érvényesült. A Honvéd fölénye később már helyzetekben is megnyilvánult, mégis az MTK szerzett újra vezetést, ugyanis amíg Ugrai és a kispestieknél szintén visszatérőnek számító Zsótér célt tévesztett, addig a túloldalon egy szöglet után Herrera a saját kipattanóját begyötörve betalált.

Az MTK második gólja a Honvéd ellen

Sebastian Herrera bizonyította, hogy pókjárásból is lehet gólt szerezni, így 2–1-re vezet az MTK Budapest a Budapest Honvéd FC ellen.Élőben a meccs: bit.ly/2YnnrbM.

Közzétette: M4Sport – 2020. augusztus 21., péntek

Az utolsó negyedórára sem csökkent az iram, és ugyanúgy mindkét gárdának voltak lehetőségei, de egy szögletvariációból ismét az MTK talált kapuba, ezzel eldöntötte a három pont sorsát.

Az MTK harmadik gólja a Honvéd ellen

A jelek szerint sokat gyakorolta a szögletvariációkat az MTK Budapest: a kék-fehérek bő tíz perc alatt a második góljukat szerezték a Budapest Honvéd FC ellen egy sarokrúgás után.Élőben a meccs: bit.ly/2YnnrbM.

Közzétette: M4Sport – 2020. augusztus 21., péntek

Bódog Tamás így vereséggel debütált a kupagyőztes kispestiek kispadján, míg az újonc MTK veretlen maradt. A kék-fehérek 2016 márciusa óta öt kispesti siker és egy döntetlen után először győzték le fővárosi riválisukat.

NB I, 2. forduló:

MTK Budapest – Budapest Honvéd 3-1 (1-1)
Új Hidegkuti Nándor Stadion, 3199 néző
v.: Pillók
MTK: Mijatovic – Balázs B., Baki, Nagy Zs., Herrera – Cseke, Mezei, Schön (Bíró, 67.) – Gera (Palincsár, 82.), Katona M., Ramos (Lencse, 86.).
Honvéd: Tujvel – Mezgrani, Batik, Baráth, Tamás K. – Gazdag, Zsótér, Hidi, Kesztyűs (Gale, 71.) – Tóth-Gábor (Traoré, 54.), Ugrai (Cipf, 90.).
gól: Gera (16.), Herrera (66.), Katona (77.), illetve Gazdag (26.)
sárga lap: Baki (20.), Mezei (37.), Schön (52.), Balázs B. (60.), Herrera (81.), illetve Mezgrani (52.), Traoré (55.), Baráth (66.), Zsótér (89.)

 

A forduló további programja:
szombat:
MOL Fehérvár – Paksi FC 21.00

 

vasárnap:
Újpest FC – Budafoki MTE 17.45

 

szeptember 5.:
Kisvárda Master Good-Puskás Akadémia FC 17.00
A Ferencvárosi TC-Diósgyőri VTK mérkőzést elhalasztották, új időpontját még nem jelölték ki.

Kiemelt kép: MTI/Czeglédi Zsolt

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik