Élő Magyar foci

A svéd bajnokot elsöpörte az útból, továbbjutott a Fradi a BL-selejtezőben

A Ferencváros labdarúgócsapata a duplázó Tokmac Nguen vezetésével verte a svéd bajnok Djurgardent a Bajnokok Ligája-selejtező első körében. A Fradi szinte az egész meccsen jobb volt ellenfelénél, csak egy-két kilengése volt a csapatnak. A következő körben egy igazi nagyágyú, a Celtic következik majd – idegenben.

Ha választhattunk volna, a Ferencvárost kértük volna

– ezt még Bosse Andersson, a Djurgarden sportigazgatója mondta a sorsolás után, bár azt hozzátette, hogy a Fradi is erős csapat, mégiscsak magyar bajnok. Utólag már nem biztos, hogy örül a párosításnak.

Egy magyar már továbbjutást ünnepelhet a BL-ben
Lang Ádám csapata, az Omonia Nicosia Örményországban győzött.

A Bajnokok Ligája-selejtező első fordulójának szerdai meccse eleinte nem hozott túl sok izgalmat, ám amikor már nagyon eluntuk volna magunkat, akkor Tokmac a 34. percben labdát szerzett az ellenfél térfelén, megtett pár lépést, majd távolról kilőtte az alsó sarkot.

Ez kicsit felpörgette a csapatokat, majd a szünet után a svédeknek volt egy-két ígéretesnek tűnő helyzete, de Dibusznak túl sok dolga azért így sem akadt. Tokmac aztán a meccs hősévé vált, Boli parádés kiugratása után ugyanis ő állította be a 2-0-s végeredményt már a 62. percben.

Még nagyobb arányban is nyerhetett volna a Ferencváros, de a továbbiakban kimaradt a helyzetek. Így is magabiztosan lett meg a továbbjutás, a következő körben viszont egy elég komoly ellenfél jön:

a skót bajnok Celtic, amely 6-0-s győzelemmel kezdte a selejtezőt.

Emeli a Fradi-siker értékét, hogy Lovrencsics Gergő és Olekszandr Zubkov sérülés miatt nem állt Szerhij Rebrov rendelkezésére.

Bajnokok Ligája-selejtező, 1. forduló

Ferencváros – Djurgarden 2-0 (1-0)

 

Ferencváros: Dibusz – Civic, Blazic, Kovacevic, Botka – Somalia, Haratin – Uzuni (Varga R., 84.), Isael (Laidouni (76.), Tokmac (Skvarka, 63.) – Boli. Vezetőedző: Szerhij Rebrov.

Djurgarden: Worre Bratvei – Augustinsson, Berg, Nyholm, Une Larsson – Witry, Karlström, Ulvestad – Edwards (Radetinac, 75.), Kujovic (Chilufya, a szünetben), Banda (Holmberg, 19.). Vezetőedző: Kim Bergstrand.

 

Gólszerző: Tokmac (34., 62.)

Sárga lap: Blazic (46.), Kovacevic (66.)  illetve Holmberg (65.), Berg (72.)

Piros lap:

Kiemelt kép: Farkas Norbert / 24-hu

Tokmac-duplával zavarta haza a svéd bajnokot a Fradi a BL-selejtezőben

A Ferencváros labdarúgócsapata a duplázó Tokmac Nguen vezetésével verte 2-0-ra a svéd bajnok Djurgardent a Bajnokok Ligája-selejtező első körében. A Fradi szinte az egész meccsen jobb volt ellenfelénél, csak egy-két kilengése volt a csapatnak. A következő körben egy igazi nagyágyú, a Celtic következik majd – idegenben.

Tokmac első találata:

És a második:

Mit hagyott ki Varga???

A csereként nemrég beállt szélső kapott tökéletes labdát a fél pályát átszólózó Bolitól, de rosszul vette át a labdát, majd az átemelése sem sikerült és a kapusba lőtt. Akivel egyébként ütközött is, Bratvei szája pedig vérzett, de némi ápolás után folytatni tudta.

A meccs eleje is unalmas volt, a vége is az lesz

Persze közben a Ferencváros szerzett két gólt, úgyhogy a hátralévő perceket érthetően már csak ki akarja húzni, a Djurgardenben pedig egyszerűen nincs meg az a minőség ezen a mérkőzésen, hogy bármit is kezdjen a helyzettel.

Majdnem ott a harmadik!

A jobb oldalon felfutó Somali egy védő lába között játszotta meg Skvarkát a tizenhatoson belül, pech, hogy a szlovák játékos rosszul vette át a labdát ez pedig pont elég volt ahhoz, hogy egy bekk belelépjen a lövésébe. Szöglet következett ugyan, de az meg átszállt mindenki feje felett.

Sok van azért hátra, de

Csoda kellene ahhoz, hogy ez a Djurgarden visszajöjjön egálra. Szinte veszélytelenek Dibusz kapujára és sok hibával is játszanak, amivel a saját dolgukat nehezítik. Persze hátra van 20 perc, ne kiabáljuk el.

Eldőlt? Lehet!

Ott a második ferencvárosi gól! Boli a félpályáról adott nagyszerű ütemű labdát Tokmacnak a védők mögé, utóbbi a kapuig sétált, majd most beérte egy higgadta gurítással is. 2-0! A gólszerző aztán el is hagyta a pályát, Skvarka váltotta.

Ez mák volt

Mintha egy picit átengedné a teret a riválisnak a ferencváros, amiből lett egy veszélyes helyzet: szépen adogatott a tizenhatosnál a Djurgarden, Ulvestad lövése pedig megpattant, és mivel Dibusz már elvetődött, nem biztos, hogy visszaért volna a labdára, ha az kapura pattan – de mellé ment.

Ez volt az első!

Kaput eltaláló svéd lövés, Ulvestad próbálkozott, Dibusz védett.

Próbál nyomni a Djurgarden

Az imént beállt Chilufya nem csak egy szabadrúgást harcolt ki egy látványo eséssel, hanem egy sárgát Blazicnak. A szabadrúgást Witry tűzte rá, először a sorfalba bombázott, majd Kovacevic mentett fejjel, ami után volt egy kis fájdalma, de folytatni tudta a játékot.

Folyt.köv.

Indul a második félidő, ezúttal a ferencvárosi kezd, a vendégeknél volt egy csere, Chilufya állt be Kujovic helyére.

Vége az első félidőnek!

A Ferencváros 45 percre van a BL-selejtező második körétől. Sokáig szenvedős volt a meccs, de Tokmac találata kicsit felpörgette az eseményeket, és egyelőre a magyar bajnok erősebbnek tűnik. Most egy kis pihenő, aztán jön a folytatás.

Egy magyar már ünnepelhet

Lang Ádám csapata, a ciprusi Omonia hosszabbításban gyűrte le az örmény Araratot. A magyar védő végigjátszotta a meccset.

A gól kellett a meccsnek?

Mire unalomba fulladt volna a meccs, jött Tokmac gólja, és most hirtelen van mit nézni. Szinte egyből volt egy svéd lehetőség, de Witry iszonyatosan rosszul találta el a labdát, majd a Fradi próbálkozik az eredménye megduplázásával, de az els ő hazai beívelést kifejelték a védők, a másodikat taccsra Civic.

VEZET a FRADI!

Micsoda góllal ráadásul! Tokmac szerzett labdát az ellenfél térfelének közepén, jó 25-ről, középről lövésre vállalkozott, talán egy kicsit takarásban is volt, a labda pedig a jobb alsó sarokban kötött ki. 1-0!

Ebből hogy nem lett gól???

Nagy lehetőség maradt ki ferencvárosi oldalon! Isael középre íveléséről mindenki lemaradt, így viszont Worre Bratveinek kellett váratlanul védenie, a labdát így viszont csak középre tudta ütni. Más kérdés, hogy ez mindenkit meglepett, úgyhogy a kipattanóból nem sikerült veszélyt kialakítani.

Dibusz szállítja az első izgalmat

A meccs első szögletét a Djurgarden végezhette el, és ugyan az ötös magasságában szállt a labda, Dibusz Mintha kicsit elszámította volna magát, így csak tovább tudta azt paskolni. Nem lett belőle probléma.

Na lássuk

A svéd csapat egy masszív falat húzott a kapuja elé, amit egyelőre nem tud átjátszani a ferencvárosi támadóegység, ez köszönhető annak is, hogy sok a rossz passz a pálya támadó harmadában. A vendégek már lassabban szövögetiek a támadásaikat, eredménytelenül eddig, néha próbálkoznak előreívelésekkel is, de az is hatástalan egyelőre. Ergo nincsenek helyzetk.

Különösebb izgalom nélkül ment le az első negyedóra

Volt Haratinnak az iménti lövése, a svédek pedig a blokkot farigcsálják egyelőre. Mondjuk így, hogy egy meccsen dől el a dolog, sejthető volt, hogy nem a márkőzés elején akarják lerendezni a csapatok a továbbjutást.

Olvasói sztorik