Élő Magyar foci

A svéd bajnokot elsöpörte az útból, továbbjutott a Fradi a BL-selejtezőben

A Ferencváros labdarúgócsapata a duplázó Tokmac Nguen vezetésével verte a svéd bajnok Djurgardent a Bajnokok Ligája-selejtező első körében. A Fradi szinte az egész meccsen jobb volt ellenfelénél, csak egy-két kilengése volt a csapatnak. A következő körben egy igazi nagyágyú, a Celtic következik majd – idegenben.

Ha választhattunk volna, a Ferencvárost kértük volna

– ezt még Bosse Andersson, a Djurgarden sportigazgatója mondta a sorsolás után, bár azt hozzátette, hogy a Fradi is erős csapat, mégiscsak magyar bajnok. Utólag már nem biztos, hogy örül a párosításnak.

Egy magyar már továbbjutást ünnepelhet a BL-ben
Lang Ádám csapata, az Omonia Nicosia Örményországban győzött.

A Bajnokok Ligája-selejtező első fordulójának szerdai meccse eleinte nem hozott túl sok izgalmat, ám amikor már nagyon eluntuk volna magunkat, akkor Tokmac a 34. percben labdát szerzett az ellenfél térfelén, megtett pár lépést, majd távolról kilőtte az alsó sarkot.

Ez kicsit felpörgette a csapatokat, majd a szünet után a svédeknek volt egy-két ígéretesnek tűnő helyzete, de Dibusznak túl sok dolga azért így sem akadt. Tokmac aztán a meccs hősévé vált, Boli parádés kiugratása után ugyanis ő állította be a 2-0-s végeredményt már a 62. percben.

Még nagyobb arányban is nyerhetett volna a Ferencváros, de a továbbiakban kimaradt a helyzetek. Így is magabiztosan lett meg a továbbjutás, a következő körben viszont egy elég komoly ellenfél jön:

a skót bajnok Celtic, amely 6-0-s győzelemmel kezdte a selejtezőt.

Emeli a Fradi-siker értékét, hogy Lovrencsics Gergő és Olekszandr Zubkov sérülés miatt nem állt Szerhij Rebrov rendelkezésére.

Bajnokok Ligája-selejtező, 1. forduló

Ferencváros – Djurgarden 2-0 (1-0)

 

Ferencváros: Dibusz – Civic, Blazic, Kovacevic, Botka – Somalia, Haratin – Uzuni (Varga R., 84.), Isael (Laidouni (76.), Tokmac (Skvarka, 63.) – Boli. Vezetőedző: Szerhij Rebrov.

Djurgarden: Worre Bratvei – Augustinsson, Berg, Nyholm, Une Larsson – Witry, Karlström, Ulvestad – Edwards (Radetinac, 75.), Kujovic (Chilufya, a szünetben), Banda (Holmberg, 19.). Vezetőedző: Kim Bergstrand.

 

Gólszerző: Tokmac (34., 62.)

Sárga lap: Blazic (46.), Kovacevic (66.)  illetve Holmberg (65.), Berg (72.)

Piros lap:

Kiemelt kép: Farkas Norbert / 24-hu

Az első helyzetecske

Igazából csak azért jegyezzük fel, mert kaput talált, de Haratin szabadrúgásból eleresztett erőtlen lövése középre ment, annyit kellett mozdulnia a kapusnak, hogy kicsit le kellett hajolnia ahhoz, hogy elkapja a labdát.

Fotó: Farkas Norbert / 24.hu

Tokmacot terítették le egy bodicsekkel

Üggyel-bajjal, de megtartotta a labdát, elindult a tizenhatos felé, a védője azonban csípővel odébb tette, amitől a Fradi-játékos elterült a tizenhatos sarkánál. Kemény volt, de a játékvezető szerint még a határon belül.

MEGY a meccs!

Nem túl szerencsés a mezválasztás, mivel mivel sötétkék-világoskék csíkos mezben játszik a vendégcsapat, zöld-fehérben a Ferencváros – és ugye zöld fű a háttér.

A Fradi-mérleg svéd csapatok ellen

A Djurgarden korábban még nem játszott magyar csapat ellen, a Fradi azonban már többször is találkozott svéd ellenféllel. A mérleg:

  • három győzelem (Malmö, Örgryte, Kalmar),
  • négy döntetlen (Malmö, Örgryte, Kalmar, Göteborg),
  • egy vereség (Göteborg).

Nincs helye hibának

Elsősorban a játékosoknak jelent nagyobb felelősséget, hogy a továbbjutás ezúttal nem két, hanem egy mérkőzésen dől el. Kielemeztük az ellenfelet, viszont mivel hazai pályán játszunk és ez az egy meccs dönt a továbbjutásról, nincsen helye hibáknak, ez több koncentrációt igényel a játékosoktól

– mondta Szerhij Rebrov a keddi sajtótájékoztatóján, és bár nem szeret tippelni, ötven-ötven százalékra tette a továbbjutási esélyeket.

Budapest, 2020. augusztus 18. Szerhij Rebrov, a Ferencváros vezetőedzője a svéd Djurgarden elleni másnapi labdarúgó Bajnokok Ligája-selejtezőmérkőzés előtt tartott sajtótájékoztatón a Groupama Arénában 2020. augusztus 18-án. MTI/Szigetváry Zsolt

Itt vannak a kezdők!

Ahogy írtuk, hazai oldalon van két nagy hiányzó Zubkov és Lovrencsics személyében.

Ferencváros: Dibusz – Civic, Blazic, Kovacevic, Botka – Somalia, Haratin – Uzuni, Isael, Tokmac – Boli. Vezetőedző: Szerhij Rebrov.

Djurgarden: Worre Bratvei – Augustinsson, Berg, Nyholm, Une Larsson – Witry, Karlström, Ulvestad – Edwards, Kujovic, Banda. Vezetőedző: Kim Bergstrand.

Olvasói sztorik