Magyar foci

Pécset segítő jogszabályt fogadott el az Országgyűlés

Pénteken 149 igen szavazattal, 39 ellenvoks és 5 tartózkodás mellett fogadta el az Országgyűlés, hogy magasabb sportosztályban is elindulhasson egy szervezetből kiváló csapat.

Az eddigi szabályozás egy új ponttal egészül ki, amely megengedi, hogy ha egy sportszervezet vagy vállalkozás kiválik egy másikból, akkor ne csak alacsonyabb osztályban, hanem ugyanabban vagy magasabb osztályban is elindulhasson. Az új szabály szerint a sportági szakszövetségek elnöksége kezébe adja a döntést, de azt is előírja, hogy a lehetőség ne nyíljon meg köztartozás esetén, vagy ha a sportolóknak tartozik egy egyesület.

Orbán Viktor rábólintott: újabb futballstadion épül Magyarországon
Pécsett észvesztő tempóban jönnek majd a focipályák.

Ez a változtatás azonnal mentőövet nyújta a PMFC-nek, amely 2015-ben csődbe ment és az NB I-ből megyei első oszályig zuhant. A koronavírus-járvány miatt visszajutott az NB II-be, csakhogy a helyi önkormányzat nem tudja biztosítani a másodosztályhoz szükséges összeget.

Mivel a labdarúgó csapat indulási jogát a Pécsi Sport Nonprofit Zrt. nem értékesíthette a sporttörvény miatt, a változás kapóra jön a pécsieknek, akik így augusztusig rendezhetik a hátteret. A Nemzeti Sport szerint a Kubala Akadémiát irányító György Tamás veszi át a PMFC-t, miután a Siófokról lemondott.

Kiemelt kép: pmfc.hu

Olvasói sztorik