Magyar foci

Orbán Viktor rábólintott: újabb futballstadion épül Magyarországon

Hargitai János, KDNP-s országgyűlési képviselő májusban kezdett lobbizni, hogy új stadiont kapjon a PMFC csapata, miután kiharcolta a feljutást az NB II-be.

Erőfeszítése nyitott kapukat döngetett, a PécsMa.hu beszámolója szerint Orbán Viktor miniszterelnök rábólintott a stadionépítésre és mielőbb szeretné látni a terveket. Ugyan a pécsiek a másodosztályban szerepelnek majd a 2020/21-es szezonban, az új aréna nem csak erre lesz alkalmas, hanem NB I-es, sőt nemzetközi mérkőzésekre is, nagyjából öt-nyolcezres férőhelyű lesz.

Azt azonban még mindig nem sikerült eldönteni, hogy hová épül az új stadion, amely a pécsi lap szerint 12-18 milliárd forintba kerülhet majd.

Más is épül majd a városban egyébként, a PVSK új sporttelepén egy nagypályája 800 fős fedett lelátóval, két műfüves kisméretű pálya, egy labdarúgó- és egy egyéni sportágak által használt munkacsarnok és egy futófolyosó és épül további 4,5 milliárdból.

További hárommilliárdból épül az idősebb Dárdai Pál Akadémia is, füves és műfüves edzőpályákkal, műfüves fedett munkacsarnokkal, öltözőkkel, masszázs- és orvosi szobákkal. A Pécsi Újság szerint ennek a közelében épülhet föl az új stadion.

Kiemelt kép: Marjai János / 24.hu

Olvasói sztorik