Magyar foci sport

Szoboszlai sorozatban harmadszor lett bajnok a Salzburggal

Megvédte osztrák bajnoki címét Szoboszlai Dominik csapata, a Red Bull Salzburg.

A Salzburg a felsőházi rájátszás vasárnapi játéknapján, a harmincadik fordulóban házigazdaként 3-0-ra győzte le a Hartberg együttesét – a magyar futballista kezdőként 63 percet töltött a pályán, és egy gólpasszal járult hozzá a sikerhez -, a második helyezett LASK Linz viszont hazai pályán 1-0-ra kikapott a Wolfsberger AC-tól, így a címvédő előnye két fordulóval a vége előtt behozhatatlanná vált.

A Salzburg 30 bajnoki után 102 gólnál jár, a 19 éves magyar középpályás eddig 20 gólból vette ki a részét (hetet ő szerzett, tizenhármat pedig előkészített). Ez Szoboszlai harmadik bajnoki címe az osztrák csapattal.

Szoboszlai gólpassza:

A mostani a klub zsinórban hetedik, összesen tizenegyedik bajnoki címe, 2007 óta csak háromszor fordult elő, hogy nem a Red Bull Salzburg végzett az élen Ausztriában.

A Hartberg ellen is meggyőző teljesítményt nyújtott Szoboszlai:

Infografika: Sofascore

A LASK csapatától korábban négy pontot levont a liga a koronavírus-járvány idején tartott tiltott csoportos edzés miatt.

Kiemelt kép: Facebook.com/dominikszoboszlaiofficial/

Ahol a futball esze és szíve találkozik!

Válogatott írások a legjobbaktól.

Minden hónapban legalább 24 kiemelkedő színvonalú tartalom havi 990 forintért. Próbáld ki 490 forintért az első hónapban!

Ahogyan szerzőgárdánk összetétele ígéri, a legkülönfélébb műfajokban, témákban jelennek majd meg szövegek: lesznek elemzések, interjúk, kisprózák, riportok, lesznek hazai és nemzetközi témák, adat- és véleményalapú cikkek egyaránt.

Tartsatok velünk minél többen, hogy együtt alakíthassuk, építhessük az új magyar futballújságot, amely leginkább az írások nívójával és egyediségével akar kitűnni! Fizessetek elő, olvassatok, kövessetek minket, vitatkozzatok velünk, adjatok ötleteket! Várjuk ebbe a közösségbe mindazokat, akiknek a futball csak egy játék, s mindazokat, akiknek a futball több mint egy játék.

KIPRÓBÁLOM!