Öngól, bombagól és fejesek – a szezon egyik legszórakoztatóbb meccse volt a Fehérvár-Újpest

Az edzőcserét követő három mérkőzés után még mindig veretlen az Újpest.
Kapcsolódó cikkek

A szezon egyik legszórakoztatóbb mérkőzésén 2-2-s döntetlent játszott egymással a Fehérvár és az Újpest.

Jobban kezdtek a vendégek, de hamar átvette az irányítást a Vidi és nagy nyomás alatt tartotta az ellenfél kapuját. A 39. percben végül meg is tört az Újpest, Lyes Houri gyorsan elvégzett szabadrúgását Ivan Petrjak lőtte kapu előtt keresztbe, amit a menteni igyekvő Kire Risztevszki saját kapujába kotort.

Térfélcsere utá megrázta magát az Újpest, lüktető, izgalmas volt a játék. Egy kifejelt labdát végül Obinna Nwobodo vett át, majd pokolian nagy gólt tekert a jobb felső sarokba.

Válaszként pár perccel később becserélte Joan Carrillo a hazai csapatba Nikolics Nemanját, aki nem sokkal később egy szöglet után Stopira fejesét továbbította közvetlen közelről az újpesti kapuba.

Carrillo ismét változtatott, lekapta Armin Hodzicsot, hogy védekező középpályást küldjön a helyére, de rajta vesztett: szögletből jött az úpesti válasz, a rövidre tekeredő labdát Jonathan Heris csúsztatta a hosszú alsóba, így a hajrára.

A döntetlen egyben azt is jelenti, hogy a Ferencváros előnye 11 pont maradt a Paks elleni döntetlennel, vagyis a Honvéd legyőzésével bajnokká válna kedden. Az Újpest négy pontra távolodott a kieső helyen álló Debrecennel a ponttal és Predrag Rogan vezetőedzővel három meccs után még mindig veretlen.

Végeredmény – NB I, 29. forduló

Fehérvár-Újpest 2-2 (1-0)
Gólszerző: Risztevszki (39. – öngól), Nikolics (73.) ill. Nwobodo (64.), Heris (81.)

Kaposvár-Diósgyőr 3-0 (1-0)
Gólszerző: Bévárdi (7.), Nagy R. (48.), Nagy J. (89.)