Magyar foci

Nem törli az MLSZ a George Floydra emlékező Fradi-játékos büntetését

Tokmac Nguen, a Ferencváros játékosa a Puskás Akadémia elleni mérkőzésen lőtt gólja után húzta fel a mezét, az alatta lévő pólón pedig az „Igazságot George Floydnak” felirat szerepelt. A szövetség írásbeli megrovásban részesítette a dél-szudáni származású, norvég focistát a ruházatán viselt tiltott feliratért, ám egy nappal később a FIFA arra kérte a szövetségeket, ilyen esetekben ne vegyék szó szerint a szabályzatot.

Az Index megkérdezte a szövetséget, hogy felülvizsgálják-e ezek után Tokmac büntetését, azt a választ kapták, hogy nem. Indoklást nem közöltek.

George Floyd májusban halt bele abba, hogy egy vele szemben intézkedő rendőr percekig térdelt a nyakán. Azóta világszerte tüntetnek a rasszizmus ellen, a sportvilágban is egyre többen reagálnak, a játékosok a pólóikon, csapatkapitányi karszalagjaikon üzennek, mint a Bundesliga legutóbbi fordulójában több csapat is fél térdre ereszkedett a kezdőkörben a kezdés előtt, volt olyan meccs, ahol a játékvezető és asszisztensei is csatlakoztak a demonstrációhoz.

Féltérdre ereszkedve üzeni a sportvilág: Elég volt!
George Floyd halála miatt egyre több sportoló emeli fel a szavát.
Olvasói sztorik