Nemzetközi foci

A játékvezető a focistákkal együtt térdelt le a kezdőkörben a Bundesligában

A szombati Dortmund – Hertha (1-0) német bajnoki után a vasárnap első két mérkőzésén is letérdeltek a kezdőkörben a csapatok játékosai, ezzel hívva fel a figyelmet a rasszizmus elleni harcra. A Union Berlin és a Schalke összecsapásán

a játékvezető, Tobias Stieler, valamint segítői is féltérdre ereszkedtek.

Még májusban halt bele George Floyd abba az amerikai Minneapolisban, hogy egy rendőr hosszú percekig térdelt a nyakén, aminek következtében nem kapott levegőt. Az Egyesült Államokban azóta országszerte zajlanak a tüntetések országszerte, de már világszerte egyre több helyen emelnek szót a rendőri brutalitás ellen és az egyenlőség mellett – Magyarországon is.

8 perc 46 másodpercig térdeltek az amerikai nagykövetség előtt George Floydra emlékezve
Csendes szolidaritással emlékeztek a rasszizmus áldozataira az Szabadság téren.

A Union Berlin és a Schalke mérkőzése 1-1-gyel ért véget, a vendégcsapatnak ez már sorozatban a 1. nyeretlen bajnokija volt. Korábban a Wolsfburg 1-0-ra nyert Brémában, az utolsó előtti helyen álló Werder így egyre rosszabb helyzetben van.

Bundesliga, 30. forduló

Werder Bremen-VfL Wolfsburg 0-1 (0-0)
Union Berlin-Schalke 04 1-1 (1-1)
FC Augsburg-1. FC Köln 1-1 (0-0)

Marco Rossi már 50 mérkőzésen irányította a magyar válogatottat, amivel a negyedik helyre lépett elő az örökrangsorban. Az olasz edzőnek a George Leekens után maradt romhalmazt kellett kipofoznia, hogy olyan együttest kovácsoljon a válogatottból, amely az Európa-bajnokkal és a világbajnokkal is szembe mer és szembe tud szállni. Nyolc mérkőzésen keresztül mutatjuk be, hogyan érte el mindezt.