Magyar foci

Tömörülő Honvéd-ultrák miatt büntethetik meg az Újpestet

Hiába a Magyar Labdarúgó Szövetség ismételt felhívása, a szurkolók egy része nem tartotta be a távolságtartásra vonatkozó járványügyi előírásokat a szombati Újpest-Honvéd NB I-es mérkőzésen. A történeteket a rendőrség közigazgatási eljárás keretében vizsgálja, írta az Index.

A portál kérdésére a rendőrség megerősítette: szervezőként 200 ezertől 2 millió forintig terjedő összegre büntethetik az Újpestet.

Új edzőjével kupagyőztest vert az Újpest
Novothny Soma gólja három pontot ért a Honvéd ellen.

A szurkolók a szabadtéri rendezvényekre vonatkozó rendelet szerint másfél méterre ülhetnek egymástól, csak minden negyedik széket foglalhatnak el, háromnak üresnek kell maradnia.

Múlt szerdán a Honvéd–Mezőköved Magyar Kupa-döntő után a világsajtót is bejárták a képek, amelyeken látszott, a többség nem tartotta be a szabályokat.

Hírünk a világban: nem sikerült betartani a távolságtartás szabályait az MK-döntőn
Bejárták a világsajtót a magyar szurkolókról készült fotók.

Az MLSZ reagált, közleményében azt írta, „az előírások elmulasztását a szövetség elítéli, felelőtlenségnek tartja, és ezúton kéri a legvérmesebb szurkolókat az előírások betartására, a jogkövető és felelős magatartásra, a saját egészségük, a szeretett klubjuk játékosainak, szakembereinek, és az ellenfeleknél dolgozók egészsége védelme érdekében. A rendelet előírásainak be nem tartását a rendőrségnek áll jogában szankcionálni.”

Erre kerülhet sor a már említett Újpest-Honvéd meccs kapcsán, ahol a vendégek ultrái a fél méteres távolságot sem tartották meg.

Vállai István, az Újpest biztonsági igazgatója elmondta, a szervezők mindent biztosítottak ahhoz, hogy a szurkolók be tudják tartani az előírásokat, de a nyitott kapus meccsek koncepciója több sebből vérzik, szerinte fizikailag lehetetlen betartatni a szurkolókkal a szabályokat.

Vállai hozzátette, ha bírságot szabnak ki a klubra, elgondolkodnak azon, érdemes-e a továbbiakban beengedni a nézőket, mert azt anyagilag nem engedhetik meg, hogy mindig büntetéseket fizessenek.

Kiemelt fotó: Facebook/Budapest Honvéd FC

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik