Magyar foci

„Nálunk nincs Messi vagy Ronaldo, de van csapat”

Szerda este a Puskás Ferenc stadionban a Budapest Honvéd 2-1-re legyőzte a Mezkőkövesd Zsóry FC csapatát és ezzel megnyerte az idei labdarúgó Magyar Kupát. A mérkőzést követően sajtótájékoztatón a fővárosi klub edzője, Pisont István úgy fogalmazott, csapata kontrolálni tudta a meccset annyira, hogy a védelem tengelyében nem tudtak bejutni az ellenfél játékosai.

„Támadásban nem voltunk annyira hatékonyak, mert tengelyben mi sem tudtunk betörni, ezért azt kértük a szünetben, hogy a széleken próbálkozzunk létszámfölényt kialakítani. Onnan akadt Ugrainak 2-3 biztató betörése, a szabadrúgást is ezek után kaptuk. Szünetben azt is megbeszéltük, ha újra vezetést szerzünk, még jobban szűkíteni kell a területet, hogy ne adjunk Cserinek lehetőséget a rágyorsításokra. Ezt sikerült is megvalósítani és az ebből következő labdaszerzésekből ellentámadásokat indítani. Taktikailag rendben volt a csapat, azt gondolom meg is érdemeltük a győzelmet” – érvelt Pisont, aki ímmár játékosként és edzőként is kupagyőztesnek mondhatja magát a Honvéddal.

Hírünk a világban: nem sikerült betartani a távolságtartás szabályait az MK-döntőn
Bejárták a világsajtót a magyar szurkolókról készült fotók.

Kuttor Attila, a Mezőkövesd vezetőedzője azon túl, hogy gratulált az ellenfélnek, úgy érezte, vereségük ellenére is jól futballoztak.

„Azzal a játékfelfogással próbáltunk kupát nyerni, amivel egész évben játszottunk, sajnos két pontrúgás eldöntötte a sorsunkat. Speciális mérkőzés a kupa, itt csak a győzelem számít, ezért most nagyon fáj mindenkinek a vereség, de egy idő után ennek az ezüstéremnek is megérezzük az értékét. Mindenki a legjobbját próbálja kihozni magából nap, mint nap. Az hogy olykor nem sikerül megnyerni egy-egy mérkőzést, jelen esetben a kupadöntőt, az nem von le semmit az elvégzett munka értékéből. Büszke vagyok a csapatra, a stábra, a klubra és a szurkolóinkra, akik elkísértek minket és buzdítottak” – mondta Kuttor szintén a mérkőzést követően.

A borsodi klub elnöke, Tállai András fideszes országgyűlési képviselő, parlamenti államtitkár a Mezőkövesd Zsóry FC honlapján hasonló húrokat pengetett amikor úgy fogalmazott:

„Közösségünk erejét az összetartás, a támogatás, a közös célok jelentik. Együtt küzdünk a győzelemért, együtt haladunk az úton: a csapat, a stáb- és klubtagok, a szurkolók, mindannyian, akik a Mezőkövesd Zsóry FC közösségét alkotjuk.

Ebben a közösségben mindannyiunk szíve együtt dobban meccsről meccsre, akár itthon, akár idegenben küzdünk a győzelemért! Felemelő érzés volt ezúttal is együtt szurkolni, a Magyar Kupa döntőjének helyszínén több ezren buzdítottuk labdarúgóinkat! Egy újabb lépcsőfokon vagyunk túl, ismét feljebb kerültünk az úton, melyen Veletek együtt, közösen sporttörténelmet írunk!

A Honvéd győztes találatát szerző Djordje Kamber pályafutása alatt már négy kupadöntőn hagyta el vesztesként a pályát, ezért bízott abban, hogy ötödik alkalommal megnyerheti végre a kupát. „Az utolsó néhány meccsen már láttam, hogy a csapat mennyit fejlődött, mennyit léptünk előre. A játékunk még nem hibátlan, nem tökéletes a focink, de csapatként egyre jobban nézünk ki a pályán. Ez az egység volt a kulcs, szerintem, mint ahogy a korábbi sikereinknél is. Sajnos nálunk nincs Messi vagy Ronaldo, de látni lehet, hogy ha ez a csapat együtt harcol a pályán, akkor bárki ellen fel tudunk lépni és nyerni tudunk” fogalmazott a Honvéd bosnyák csapatkapitánya.

Az idén novemberben 37. életévét is betöltő labdarúgó hozzátette; „A Honvédnak mindig ott kell lennie a nagyok közt,

harcba szállni olyan csapatokkal, akiknek lehet, hogy több pénze van, de ez csak úgy lehetséges, ha ilyen egység van a csapatban.

Gazdag Dániel azt emelte ki, mennyire jó érzés akadémistaként, Honvéd-érzelmű játékosként a Marco Rossival 2017-ben megszerzett bajnoki cím után a Magyar Kupát is megnyerni a csapattal.

„A taktikánk az egész meccsen ült. Tudatosan hátrébb húzódtunk, próbáltunk biztos védekezésből kiindulni és abból gólokat szerezni, szerencsére számunkra kedvezően alakult a meccs. Pontosan, ahogy elterveztük. Nagyon boldog vagyok” – fogalmazott a 24 éves középpályás.

Végeredmény – Magyar Kupa, döntő

Budapest Honvéd – Mezőkövesd 2-1 (1-1)
Gólszerző: Nesterov (33. – öngól), Kamber (56.) ill. Pekár (37.)

Olvasói sztorik