Magyar foci

Öt játékosát teszi ki az NB I-be feljutó focicsapat

Nagy a készülődés a Budafoki MTE csapatánál, miután a klub 74 év után újra az NB I-ben szerepel majd a 2020/21-es kiírásban.

„A Papa csak nézné a csapatot meghatódva, és nagyon büszke lenne ránk”
A lokálpatrióta, aki a rákkal küzdött, amíg a többiek a pályán harcoltak. A majdnem elkallódó tehetség, aki újra nagy dobásra készül. És a hűséges gólkirály, aki minden ajánlatra nemet mondana. Az ő történetük fonódik össze a Budafok meséjében.

Az együttes csapatkapitánya, Kovács Dávid például már hosszabbított is, ő 2015 óta játszik a BMTE-ben, megjárta a harmad- és másodosztályt is, életében először pedig mehet az élvonalba.

Nem mindenkihez ragaszkodik azonban ennyire Csizmadia Csaba stábja, a klub honlapja szerint öt játékostól is elköszönnek a nyáron. A 146 NB I-es mérkőzést megjárt Gohér Gergő lejáró szerződését nem hosszabbítja meg az egyesület, ahogyan Khiesz Kornélét sem. Rajtuk kívül Horváth Roland, Króner Martin és Opavszky Balázs esetében a Budafoki MTE nem él opciós jogával, így ők is szabadon igazolhatóvá váltak.

Így sem mondható szűkösnek a budafoki keret, a klub honlapjának tanúsága szerint 22 futballista tartozik így a csapathoz, de valószínáleg lesznek még érkezők is.

Kiemelt kép: Budafokimte.hu

Olvasói sztorik