Magyar foci

74 év után van újra NB I-es focicsapata Budafoknak

Döntött az MLSZ, május 23-án a Magyar Kupa elődöntőinek első mérkőzésével folytatódik a futballidény, az NB I pedig május 30-án a 26. fordulóval kezdődhet újra.

A tervek szerint májusban újraindul az NB I
Közleményt adott ki az MLSZ.

Az NB II és az NB III, valamint a budapesti és megyei bajnokságok ellenben nem folytatódnak. A másodosztályban a bajnokság felfüggesztésekor érvényes állást vették figyelembe, ami azt jelenti, hogy az MTK és a Budafok jutott fel az élvonalba.

A Budafok 74 év után játszhat ismét a legmagasabb osztályban, pedig nem is olyan rég, a 2015-2016-os idényben a csapat még az NB III-ban szerepelt, és egy ponttal lemaradt a dobogóról.

Egy évvel később már bajnok lett a csapat a harmadosztályban, és a Magyar Kupában is jól szerepelt, a Videotont kiejtve egészen az elődöntőig jutott, ott állította meg a későbbi győztes FTC.

Az NB II-ben két nehéz idény következett, amikor a bennmaradás volt a cél, majd a mostani szezont nagyon jól kezdte a korábbi 12-szeres válogatott védő, Csizmadia Csaba által irányított Budafok, amelynek volt egy 12 meccses veretlenségi sorozata is.

Az idény leállításakor 27 meccsen szerzett 54 pontjával a második helyen állt a Budafok, amely hét ponttal előzte meg a Vasast, és immár nem kell hátrafelé nézegetnie, hanem készülhet az NB I-re.

Kiemelt kép: Budafokimte.hu

Olvasói sztorik