Magyar foci

Fizetéscsökkentés nincs, csodára várnak a feljutásra esélyes NB II-es csapatnál

A budafoki csapat az előző szezonokban a kiesés elől menekült, a mostaniban azonban reális esélye van arra, amire legutóbb 65 évvel ezelőtt volt példa a klub történetében: az NB I-be jutásra.

Csizmadia Csaba együttese 27 forduló után a Merkantil Bank Liga második helyén áll, hét ponttal megelőzve a még éppen dobogós Vasast, tehát ilyen szempontból is rosszkor jött a bajnokság felfüggesztése.

Jó, hogy második helyen vagyunk, de egyben nagyon nehéz is. Mindenki bizonytalanságban van, de mi duplán, hiszen nem tudjuk, hova tervezzünk. Tervezzünk az első osztályra, vagy a másodosztályra? Ez több munkával jár számunkra, mert próbálunk felkészülni minden eshetőségre, hogy ne érjen minket meglepetés

– nyilatkozta a vezetőedző az M4 Sportnak.

Csizmadia elmondta, szerencsés helyzetben van a csapat, hiszen az évek óta zajló tudatos építkezésnek hála gazdaságilag stabil lábakon áll a klub, így a nemzetközi és hazai trendekkel ellentétben Budafokon nem kellett csökkenteni a fizetéseket.

Hozzátette, mivel arra készülnek, hogy folytatódik a hat hete szünetelő bajnokság, így – ha csak a karanténban is, de – teljes erőbedobással, egyéni edzéstervek alapján készülnek a játékosok, akik csütörtökön átesnek egy koronavírus-teszten, hogy jövő héten adott esetben már kis csoportos foglalkozások keretében folytatódhasson a felkészülés.

A mindössze 34 éves szakember 2016-ban, még játékosként érkezett a csapathoz, 2018 óta pedig már edzőként is segíti azt, tehát végigkísérte a gárda fejlődését, ami leginkább a védekezésben tetten érhető: messze a Budafok kapta a legkevesebb gólt (23) a pontvadászatban.

Az volt az elsődleges cél, hogy rendbe tegyük a védekezést, mert akárki bármilyen támadófocit játszik, én szerintem akkor is a védelem megszervezése a legfontosabb

– fűzte hozzá.

Kiemelt fotó: M4 Sport