Magyar foci

Az Újpest tulajdonosa bocsánatot kért a drukkerektől a címerváltoztatás miatt

Videóban üzent a szurkolóknak Roderick Duchatelet, az Újpest belga tulajdonosa. A videóban hosszasan ecseteli az Újpest FC és az UTE közötti konfliktust, Duchatelet leginkább azt nehezményezte, hogy az UTE által működtetett akadémiáról nem került ki olyan játékos, akit az NB I-es csapatnál használni tudtak volna.

A vége az lett, hogy Duchatelet elindította az Újpest FC utánpótlás-csapatait, és örömmel fogadta, hogy ennek eredményeként az első csapattal készül Katona Mátyás, Csongvai Áron és Máté Zsolt.

A videó legizgalmasabb része az volt, amikor Duchatelet elismerte, rossz ötlet volt elkülönülni az UTE-tól, és új címerrel előállni 2017-ben.

Ezért szeretnék elnézést kérni a szurkolóktól, csak azért tettük, hogy kiálljunk egy ügy mellett. Ez olyan furcsa helyzetet szült, hogy az Újpest FC az UTE ellen játszott. Nincs jelenleg egység Újpesten, emiatt nincsenek támogatói az újpesti futballnak sem. Ez egy elfogadhatatlan szituációt eredményezett. Itt az ideje egyesíteni az erőinket.

– mondta Duchatelet, aki üzent az UTE klubigazgatójának, Őze Istvánnak, hogy ideje felhagyni az Újpest FC ellen vívott harccal.

A belga tulajdonos úgy érzi, ha a két újpesti akadémia egyesülne, övék lehetne a legjobb hazai utánpótlásbázis.

Amennyiben ez az egyezség megszületik, természetesen az első csapat is kész arra, hogy újra az UTE-címerben lépjen pályára, de nem azért térnék vissza ehhez, hogy az ön uralmának a rabja legyek. (…) Az egyetlen indok, amiért nem a klasszikus címet használjuk, az pontosan az UTE hozzáállása. Mi készek vagyunk arra, hogy a régi címert viseljük, de nem maga miatt. Nem kényszeríthet, hogy visszaváltoztassuk a címert. Ha megtesszük, az nem lesz másért, mint a szurkolókért, a klub történelméért és tradíciói miatt

Őzével az újpesti szurkolóknak is bajuk van, a drukkerek azt szeretnék, ha visszavonnák a díszpolgári címét.

Kirobbanóban egy újpesti belháború, szurkolók fogtak össze a klubigazgató ellen
Az Újpesti Torna Egylet klubigazgatója, Őze István 2018-ban lett a IV. kerület díszpolgára. Hat újpesti szervezett szurkolói csoport az elismerés visszavonását szorgalmazza, mondván, méltatlan a címre.

Kiemelt kép: Illyés Tibor / MTI

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik