Magyar foci

Csányi Sándor: A mai magyar bajnokság nem indokolja a több tízezer eurós fizetéseket

A Magyar Labdarúgó Szövetség elnöke adott interjút az Inforádiónak, és ugyan a beszélgetés nagy része gazdasági kérdésekről és a koronavírus-járvány hatásairól szólt, a végén szóba került a foci is. Csányi Sándor sok olyan dolgot elmondott, mint amit korábban is,

  • azaz hogy a 14 körüli vagy alatti játékosok kevésbé képzettek, mint más országokban, és ebben fejlődni kellene,
  • valamint hiába nézik sokan a televízióban a magyar bajnoki meccseket, ha nem járnak sokan a stadionokba.

Utóbbi kapcsán bízik abban, hogy a magyar labdarúgás abba az irányba halad, hogy több nézőt vonzzon. Mert az infrastrukturális fejlődéssel például elégedett a tíz éve regnáló, és újabb öt évre megválasztott MLSZ-elnök.

Csányi Sándor: Nem nevezhető túlzottnak az állami szerepvállalás a magyar fociban
Az MLSZ elnöke szerint az NB I és az NB II folytatására van esély.

Szerinte az NB I-ben és az NB II-ben nem lesz olyan probléma, hogy valamelyik klub pénzügyi gondba kerülne, de tud egy-két olyan csapatról, amelyik nem biztos, hogy átugorja azt a lécet, amit a licenceljárás jelent.

Ami a fizetéscsökkentést illeti, arról Csányi Sándor azt mondta, hogy szerinte a válság miatt kialakult húsz-harminc százalékos csökkentés tartós lehet, a világon így is sok klub fog tönkremenni. Az MLSZ központilag értékesíti a különböző fogadási- és tévéjogokat, és ez jelentős anyagi biztonságot jelent a kluboknak, emiatt Magyarország jó helyzetben van a környező országokhoz képest, ez a közeljövőben leverheti a fizetéseket is a régióban. És szerinte az jó döntés volt a szövetségtől, hogy 25 főben maximalizálták a keretszámot.

Meggyőződésem, hogy ma a magyar bajnokság teljesítménye alapján nem indokoltak a több tízezer eurós fizetések

– válaszolta arra a kérdésre, hogy mekkora mérséklés indokolt a fizetések terén. Ezzel nem azt akarja mondani, hogy ne igazoljanak külföldieket a magyar csapatok, viszont tényleg csak olyat, akitől jobb lesz a csapat, akitől tanulhatnak a magyarok. És odaszúrt a Kisvárdának:

És nem áll elő az, mint az egyik vidéki csapat esetében egyszer, hogy tizenegy játékosból tizenegy külföldi volt a pályán.

Kiemelt kép: MTI/Czagány Balázs

Olvasói sztorik