Magyar foci

A polgármester közel 70 millió forint támogatást vont meg a nyíregyházi focicsapattól

A koronavírus-járvány miatt a nyíregyházi képviselő-testület sem ülésezik, a város fideszes polgármestere, Kovács Ferenc így jogkörénél fogva saját hatáskörében hozott meg döntéseket. Ezek közül van, amely elég érzékenyen érinti a helyi focicsapatot:

  • a szezonra korábban 65 millió forintos szponzorációt szavaztak meg, ebből 26 milliót 2019-ben már kifizettek, a fennmaradó 39 milliós szponzori díjat viszont lefelezi a polgármester és 19,5 millióra módosítja,
  • valamint az 50 millió forintos egyszeri szponzori díjat eltörli.

Azaz Kovács Ferenc (aki egyébként a röplabda-szövetség elnöke is) megvont 69,5 millió forint támogatást az NB II nyolcadik helyén álló Nyíregyháza Spartacustól, a döntést a helyi ellenzék is támogatta. A klubnál egyébként korábban már megállapodtak az alkalmazottakkal a bércsökkentésről.

Az MLSZ csak ott nem képes sikert felmutatni, ahol a legfontosabb lenne
Az MLSZ keddi közgyűlésén újabb öt évre szavaztak bizalmat az elnöknek, Csányi Sándornak. Megnéztük, korábbi ígéreteiből mi valósult meg és mi nem.

Egyelőre nem tudni, mikor folytatódhatnak a bajnokságok. Az MLSZ elnöki posztjára újraválasztott Csányi Sándor azt mondta, jelenleg zárt kapus meccsekben sem lehet gondolkodni és június 13-ig várnak ki legtovább, ha akkor sem lehet mérkőzéseket rendezni, akkor befejezettnek tekintik a sorozatokat.

Kiemelt kép: Facebook / Nyíregyháza Spartacus FC

Olvasói sztorik