Magyar foci sport

A polgármester közel 70 millió forint támogatást vont meg a nyíregyházi focicsapattól

A koronavírus-járvány miatt a nyíregyházi képviselő-testület sem ülésezik, a város fideszes polgármestere, Kovács Ferenc így jogkörénél fogva saját hatáskörében hozott meg döntéseket. Ezek közül van, amely elég érzékenyen érinti a helyi focicsapatot:

  • a szezonra korábban 65 millió forintos szponzorációt szavaztak meg, ebből 26 milliót 2019-ben már kifizettek, a fennmaradó 39 milliós szponzori díjat viszont lefelezi a polgármester és 19,5 millióra módosítja,
  • valamint az 50 millió forintos egyszeri szponzori díjat eltörli.

Azaz Kovács Ferenc (aki egyébként a röplabda-szövetség elnöke is) megvont 69,5 millió forint támogatást az NB II nyolcadik helyén álló Nyíregyháza Spartacustól, a döntést a helyi ellenzék is támogatta. A klubnál egyébként korábban már megállapodtak az alkalmazottakkal a bércsökkentésről.

Az MLSZ csak ott nem képes sikert felmutatni, ahol a legfontosabb lenne
Az MLSZ keddi közgyűlésén újabb öt évre szavaztak bizalmat az elnöknek, Csányi Sándornak. Megnéztük, korábbi ígéreteiből mi valósult meg és mi nem.

Egyelőre nem tudni, mikor folytatódhatnak a bajnokságok. Az MLSZ elnöki posztjára újraválasztott Csányi Sándor azt mondta, jelenleg zárt kapus meccsekben sem lehet gondolkodni és június 13-ig várnak ki legtovább, ha akkor sem lehet mérkőzéseket rendezni, akkor befejezettnek tekintik a sorozatokat.

Kiemelt kép: Facebook / Nyíregyháza Spartacus FC

Ahol a futball esze és szíve találkozik!

Válogatott írások a legjobbaktól.

Minden hónapban legalább 24 kiemelkedő színvonalú tartalom havi 990 forintért. Próbáld ki 490 forintért az első hónapban!

Ahogyan szerzőgárdánk összetétele ígéri, a legkülönfélébb műfajokban, témákban jelennek majd meg szövegek: lesznek elemzések, interjúk, kisprózák, riportok, lesznek hazai és nemzetközi témák, adat- és véleményalapú cikkek egyaránt.

Tartsatok velünk minél többen, hogy együtt alakíthassuk, építhessük az új magyar futballújságot, amely leginkább az írások nívójával és egyediségével akar kitűnni! Fizessetek elő, olvassatok, kövessetek minket, vitatkozzatok velünk, adjatok ötleteket! Várjuk ebbe a közösségbe mindazokat, akiknek a futball csak egy játék, s mindazokat, akiknek a futball több mint egy játék.

KIPRÓBÁLOM!