Magyar foci

Dybala és Cristiano Ronaldo ellen is remekelt a magyar kapus

Senkó Zsombor, a Juventus U17-es és U19-es futballcsapatának a magyar kapusa a járványhelyzet miatt Torinóban rekedt, így nem húsvétozhat együtt a családjával, de a kapusedzőjével együtt bízik benne, hogy mihamarabb folytatódik a munka. Mint a DIGI Sport híradójának elmondta: sok-sok motivációt ad neki, hogy többször együtt edzett már a nagycsapattal, elárulta, hogyan sikerült megfognia Cristiano Ronaldo és Paulo Dybala büntetőjét, és arról is beszélt, hogy a Serie A folytatásáról ő sem tud semmit.

„Elsősorban haza szeretnék menni, hogy a családommal lehessek, ezen kívül pedig edzésekre és meccsekre szeretnék járni, hiszen a futball kiskorom óta az életem része, és már nagyon hiányzik” – mesélte a DIGI Sport híradójának, a Sport24-nek Senkó Zsombor arról, hogy most mire vágyik a legjobban.

„Minden nap edzek, külön edzésprogramot kaptunk mi, kapusok, minden héten új tervezetet juttatnak el hozzánk. Egy héten kétszer beszélünk a kapusedzővel, hogy mit csináltunk, hogyan érezzük magunkat, milyen formában vagyunk. Ilyenkor ő is ad egy-két biztató szót, hogy ’kitartás, hamarosan vége lesz, és akkor újra együtt leszünk’. Ilyenkor mindig mondjuk neki, hogy ez tényleg jó lenne, mire ő: csak dolgozzunk, és majd beérik a munkánk” – folytatta a kapus.

Egy apró gesztus is óriási lehet – sztárok segítik a Vöröskereszt munkáját
Buffon, Del Piero, Zanetti és Cristiano Ronaldo is a nemes ügy mellé állt.

Jobb híján a kollégiumi szobája közelében gyakorol Torinóban, de összességében a mostani helyzete ellenére sem panaszkodik.

„Amióta kint vagyok, nagyon sokat fejlődtem, szerintem kimondhatom, hogy mindenben. Elsősorban azért jöttem, hogy fejlődjek, és minél jobb képzést kapjak. Szerintem nagyon jól döntöttem, és jól is érzem magam itt.”

Még a járvány előtt többször együtt edzhetett a nagycsapat játékosaival; a kapuslegenda Gianluigi Buffontól baráti ölelést kapott, Paulo Dybala és Cristiano Ronaldo pedig büntetőket rúgott neki, ő pedig többször győztesen jött ki a csatákból.

Úgy sikerült megfognom a büntetőjüket, hogy próbáltam leolvasni, hogy hová lőhetik, ez sikerült, eltaláltam az irányt, és megfogtam. Szerintem mindenki álma, hogy ekkora sztárokkal találkozzon, ilyenkor plusz motivációt kapok, hogy dolgozzak tovább, és csináljam, mert van értelme az egésznek.

A leállított bajnokságban a Juve mindössze egy ponttal vezet a Lazio előtt; hogy mi lesz-e folytatás, azt senki nem tudja.

Szerintem egyértelmű, hogy ki lesz a bajnok – a Juventus. Hogy mi lesz a bajnoksággal, hogy folytatódik-e vagy sem, arról én sem tudok semmit, de a saját bajnokságunkról sem tudunk semmit.

Kiemelt fotó: Facebook/EM Sports Consulting

Olvasói sztorik