Magyar foci sport

Negatív rekordot állított be a kaposvári labdarúgócsapat

Ha folytatódik is a bajnokság, a somogyiaknak alig marad esélyük a bennmaradás kivívására.

Amióta 12 csapatos az NB I, egy sereghajtó sem teljesített olyan gyengén március közepéig, mint idén a Kaposvár. A bajnokságot a koronavírus-járvány veszélye miatt felfüggesztették, ám a somogyiaknak minden bizonnyal szemernyi esélyük sem lett volna a bennmaradás kivívására.

A 2015/16-os szezon óta rendeznek 12 csapatos első ligás pontvadászatot Magyarországon. Akkor az MLSZ úgy határozott, hogy az együtteseknek háromszor kell megmérkőzniük egymással, a 33. fordulót követően avatnak bajnokot, a 11. és a 12. helyezett pedig kiesik az NB I-ből.

A futballreform utáni első évben a Békéscsaba végzett a 12. pozícióban, ám március közepéig már 18 egység szerepelt a viharsarkiak neve mellett.

A következő évadban a Gyirmót zárta a tabellát, a sárga-kékek sem brillíroztak, de 16 pontot azért csak összeszorgoskodtak a bajnokság ezen szakaszáig. Egy esztendővel később a Vasas esett ki utolsóként a honi első ligából, az angyalföldiek március közepén azonban már 24 pontot behúztak.

A 2018/2019-es pontvadászatból a Szombathelyi Haladás esett ki utolsóként, de Horváth Ferenc alakulata is jobban állt, mint most a Rákóczi: a vasiak 16 egységet szereztek március idusáig.

Waltner Róbert legénysége most mindössze 10 pontos. Érdekesség, hogy három győzelmük közül kettő is a Loki ellen született, ezen kívül a DVTK-t tudták megverni a zöld-fehérek, egyszer pedig a Puskás Akadémiával remiztek.
A másik kieső kérdése viszont még abszolút nem dőlt el – már, ha folytatódik a bajnokság. A 7. helyezett Kisvárdának 31, a 8. Debrecennek 30, a 9. Újpestnek 29, 10. és 11. Paksnak és ZTE-nek 28-28 pontja van 25 játéknapot követően.

Kiemelt kép: rakoczifc.hu

Ahol a futball esze és szíve találkozik!

Válogatott írások a legjobbaktól.

Minden hónapban legalább 24 kiemelkedő színvonalú tartalom havi 990 forintért. Próbáld ki 490 forintért az első hónapban!

Ahogyan szerzőgárdánk összetétele ígéri, a legkülönfélébb műfajokban, témákban jelennek majd meg szövegek: lesznek elemzések, interjúk, kisprózák, riportok, lesznek hazai és nemzetközi témák, adat- és véleményalapú cikkek egyaránt.

Tartsatok velünk minél többen, hogy együtt alakíthassuk, építhessük az új magyar futballújságot, amely leginkább az írások nívójával és egyediségével akar kitűnni! Fizessetek elő, olvassatok, kövessetek minket, vitatkozzatok velünk, adjatok ötleteket! Várjuk ebbe a közösségbe mindazokat, akiknek a futball csak egy játék, s mindazokat, akiknek a futball több mint egy játék.

KIPRÓBÁLOM!