Nemzetközi foci

Ha Donnarumma eligazol, két kapus közül választ az AC Milan

A fiatal válogatott kapust marasztalná a Rossoneri, de ha távozik Donnarumma, nem esnek kétségbe a klubnál.

Olasz hálóőr érkezhet a Milanhoz, amennyiben Gianluigi Donnarumma, a Milan kapusa nem hosszabbítja meg 2021-ben lejáró kontraktusát – erről a calciomercato.com számolt be, kiemelve azt, hogy a Juventus és a PSG szeretné leginkább soraiban tudni a Rossoneri 99-esét.

Miközben Olaszországban továbbra is a koronavírus-járvány az elsődleges beszédtéma a sport területén is, azért a jól értesült szaklapok már a nyári átigazolásokkal is foglalkoznak. Az AC Milannal kapcsolatban ismét felvetődött a hír, hogy Gianluigi Donnarumma a Juventus és a PSG célkeresztjébe került. Ha a Rossoneri pénzt szeretne kapni a válogatott hálóőrért, akkor még a nyáron tető alá kellene hozni az üzletet, ugyanis a válogatott játékos kontraktusa 2021 júmiusában lejár. A klub elöljárói egyezségre törekszenek a futballistával és ügynökével, Raiolával, ám a döntés még várat magára.

A milánóiak mindenesetre már körbejárták a piacot, és felkészültek arra az eshetőségre, ha Donnarumma eligazol a San Síróból. Már két tervük is van a focista pótlására. Az egyik jelölt a Torino rutinos hálóőre, Salvatore Sirigu, a másik opció pedig a nápolyi Alex Meret. Előbbinek 2022-ben, utóbbinak 2023-ban jár le a szerződése klubjánál.

Kiemelt kép: MIGUEL MEDINA / AFP

Olvasói sztorik