Magyar foci sport

Rossi: A válogatott nem az én csapatom, és nem is Dzsudzsáké, hanem a magyar embereké

Marco Rossi, a magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya nyilatkozott az M4-nek, az olasz szakember elsősorban a válogatottnál számításba vehető játékosok helyzetéről beszélt.

Szoboszlai Dominikot és Sallai Rolandot például nagy ígéretnek tartja, de a walesi vereség szerinte megmutatta, hogy még nem topjátékosok. Utóbbiak ugyanis eldöntik a fontos mérkőzéseket, mint ahogy tette azt például Aaron Ramsey.

A magyar védelem elég viharvert, Orbán Willi sérült, Kádár Tamás pedig kikerült a Dinamo Kijev keretéből. Rossi azt mondta, Lang Ádám és Szalai Attila is játékban van, de Baráth Botondon és Orbánon is rajta tartják a szemüket. Na, meg a Ferencváros védőjén, Otigba Kenenth-en is.

Amióta Nikolics Nemanja visszatért Fehérvárra, azóta arról beszél mindenki, hogy vajon visszatér-e a válogatottba. Rossi válasza egyértelmű:

jelenleg nincs olyan formában, hogy behívja.

„Nikolicsot azonnal felhívtam, amikor hazajött, ő viszont azt mondta nekem, hogy nem most kellene beszélnünk, hanem legalább egy évvel ezelőtt kellett volna. A játékosok háromhavonta mást gondolnak. Másfél év elteltével egy játékos képes teljesen megváltozni. Amit láttam az alapján azt mondhatom, hogy Nemanja jelenleg nincs azon a szinten és abban a formában, hogy válogatott legyen” – nyilatkozta a kapitány.

Dzsudzsák Balázs viszont minden bizonnyal ott lesz majd a keretben. Ő nemrég váltott klubot, az al-Ittihad Kalba megvált tőle, viszont lecsapott rá az al-Ain, amelynek színeiben már gólt is lőtt korábbi csapata ellen.

Jelen pillanatban ugyanúgy 108 válogatottsággal rendelkezik, mint a rekorder Király Gábor. De hamarosan ő lehet az abszolút csúcstartó, és én szeretném megadni neki az esélyt. (…) Nagyon fontos, hogy mindenki megértse: a magyar válogatott nem Marco Rossi csapata, és nem is Dzsudzsák Balázsé, hanem a magyar embereké.

A nyilatkozat második fele egyébként ismerős lehet, a napokban Ivkovics Sztojan, a kosárválogatott szövetségi kapitánya, a Szlovénia elleni bravúrgyőzelem után mondta azt, hogy „ez a csapat nem Sztojan Ivkovicsé, nem a válogatotté, ez a magyar embereké.”

A magyar labdarúgó-válogatott március 26-án játszik Európa-bajnoki pótselejtezőt Bulgáriában, várhatóan tíz nappal korábban hirdeti ki a keretét Marco Rossi. Amennyiben nyerne a csapat, úgy a román-izlandi párharc győztesével játszana az Eb-részvételért a Puskás Arénában március 31-én.

Kiemelt kép: Marjai János / 24.hu

Ahol a futball esze és szíve találkozik!

Válogatott írások a legjobbaktól.

Minden hónapban legalább 24 kiemelkedő színvonalú tartalom havi 990 forintért. Próbáld ki 490 forintért az első hónapban!

Ahogyan szerzőgárdánk összetétele ígéri, a legkülönfélébb műfajokban, témákban jelennek majd meg szövegek: lesznek elemzések, interjúk, kisprózák, riportok, lesznek hazai és nemzetközi témák, adat- és véleményalapú cikkek egyaránt.

Tartsatok velünk minél többen, hogy együtt alakíthassuk, építhessük az új magyar futballújságot, amely leginkább az írások nívójával és egyediségével akar kitűnni! Fizessetek elő, olvassatok, kövessetek minket, vitatkozzatok velünk, adjatok ötleteket! Várjuk ebbe a közösségbe mindazokat, akiknek a futball csak egy játék, s mindazokat, akiknek a futball több mint egy játék.

KIPRÓBÁLOM!