Magyar foci

Rossi: A válogatott nem az én csapatom, és nem is Dzsudzsáké, hanem a magyar embereké

Marco Rossi, a magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya nyilatkozott az M4-nek, az olasz szakember elsősorban a válogatottnál számításba vehető játékosok helyzetéről beszélt.

Szoboszlai Dominikot és Sallai Rolandot például nagy ígéretnek tartja, de a walesi vereség szerinte megmutatta, hogy még nem topjátékosok. Utóbbiak ugyanis eldöntik a fontos mérkőzéseket, mint ahogy tette azt például Aaron Ramsey.

A magyar védelem elég viharvert, Orbán Willi sérült, Kádár Tamás pedig kikerült a Dinamo Kijev keretéből. Rossi azt mondta, Lang Ádám és Szalai Attila is játékban van, de Baráth Botondon és Orbánon is rajta tartják a szemüket. Na, meg a Ferencváros védőjén, Otigba Kenenth-en is.

Amióta Nikolics Nemanja visszatért Fehérvárra, azóta arról beszél mindenki, hogy vajon visszatér-e a válogatottba. Rossi válasza egyértelmű:

jelenleg nincs olyan formában, hogy behívja.

„Nikolicsot azonnal felhívtam, amikor hazajött, ő viszont azt mondta nekem, hogy nem most kellene beszélnünk, hanem legalább egy évvel ezelőtt kellett volna. A játékosok háromhavonta mást gondolnak. Másfél év elteltével egy játékos képes teljesen megváltozni. Amit láttam az alapján azt mondhatom, hogy Nemanja jelenleg nincs azon a szinten és abban a formában, hogy válogatott legyen” – nyilatkozta a kapitány.

Dzsudzsák Balázs viszont minden bizonnyal ott lesz majd a keretben. Ő nemrég váltott klubot, az al-Ittihad Kalba megvált tőle, viszont lecsapott rá az al-Ain, amelynek színeiben már gólt is lőtt korábbi csapata ellen.

Jelen pillanatban ugyanúgy 108 válogatottsággal rendelkezik, mint a rekorder Király Gábor. De hamarosan ő lehet az abszolút csúcstartó, és én szeretném megadni neki az esélyt. (…) Nagyon fontos, hogy mindenki megértse: a magyar válogatott nem Marco Rossi csapata, és nem is Dzsudzsák Balázsé, hanem a magyar embereké.

A nyilatkozat második fele egyébként ismerős lehet, a napokban Ivkovics Sztojan, a kosárválogatott szövetségi kapitánya, a Szlovénia elleni bravúrgyőzelem után mondta azt, hogy „ez a csapat nem Sztojan Ivkovicsé, nem a válogatotté, ez a magyar embereké.”

A magyar labdarúgó-válogatott március 26-án játszik Európa-bajnoki pótselejtezőt Bulgáriában, várhatóan tíz nappal korábban hirdeti ki a keretét Marco Rossi. Amennyiben nyerne a csapat, úgy a román-izlandi párharc győztesével játszana az Eb-részvételért a Puskás Arénában március 31-én.

Kiemelt kép: Marjai János / 24.hu

Olvasói sztorik