Magyar foci

Rossi kijelentette, lehet-e válogatott Dzsudzsák, Nikolics és Feczesin

Vészjósló jelek a bolgárok elleni összecsapás előtt.

Bő egy hónappal a Bulgária elleni Eb-pótselejtező (március 26.) előtt több magyar játékos miatt is főhet Marco Rossi szövetségi kapitány feje. Az olasz szakvezető a Digi Sport híradójának beszélt a problémákról, illetve a nemzeti együttes előtt álló feladatokról. Nézzük, személyekre bontva hogy vélekedik Rossi!

Orbán Willi

„Egy hete beszéltem vele, már elkezdte a futást, de várnunk kell a március 16-ai kerethirdetésig, reméljük, még előtte elkezd játszani, és behívhatjuk.”

Kádár Tamás

„Az ő esete komplikáltabb, mert nemcsak, hogy nem játszik, de nem is edz együtt a Dinamo Kijev első csapatával. A fizikai felkészültsége jelen pillanatban nem tenné lehetővé, hogy behívjuk, de jövő héten őt is keresni fogom.”

Nikolics Nemanja

„Nemanja nincs abban a formában és azon a szinten most, hogy meghívót kapjon. Van még egy hónapunk, ha addig állandó csapattag lesz és lövi a gólokat, akkor számításba vehetjük, beszélni fogunk. Én teljesen nyitott vagyok.”

Feczesin Róbert

„Beszéltem Róberttel, és mondtam neki, hogy sajnos a másodosztályú bajnokság szintje nem vethető össze a nemzetközi labdarúgás színvonalával. Csatárposzton Szalai Ádám az első számú választásom, és akinek a behívásán komolyan gondolkodom, nos, ő Eppel Márton. Bernd Storck csapatában, a Cercle Brugge-ben gólt lőtt, jó teljesítményt nyújt, de nem emiatt hívnám be, hanem azért, mert az előző két-három meccsén nagyon komoly intenzitással és érzelemmel játszott, és eddig éppen ezt hiányzott belőle. Minden játékosnak, még akkor is, ha olykor hibázik, így kellene futballoznia. Harcoló és sokat futó játékosokat akarok látni a pályán, mert március 26-án erre lesz szükségünk.”

Dzsudzsák Balázs

„Nehéz összehasonlítani egy arab csapatot egy európaival, eleve más az időjárás, a páratartalom. De az ottani bajnokság gyorsasága nem éri el az európai top szintet. Dzsudzsák új csapata az egyik legjobb az Emírségekben, már nem a kiesés ellen, hanem új célokért kell küzdenie, volt csapata ellen gólt lőtt, jó teljesítményt nyújtott, és jók voltak a fizikai mutatói. Ha így folytatja, akkor még helye lesz a keretben.”

Marco Rossinak a Digi Sport felvetette, van-e esélye bekerülnie a Mezőkövesddel remeklő Cseri Tamásnak, illetve a fradista Otigba Kennethnek.

„Cserit és Otigbát is figyeljük. Cseri, noha már harminc felett van, nagyon régóta kiemelkedően teljesít, ő a mezőkövesdi sikerek egyik kulcsa. Otigba visszatért a sérüléséből, és nagy önbizalommal, jól teljesít, gyors és erős védő, Batik Bencével együtt esélyt kaphatnak a válogatott keretében.”

Kiemelt kép: PAUL ELLIS / AFP

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik