Magyar foci

Rossi ajtaja mindenki, így Nikolics előtt is nyitva áll

Marco Rossi, a magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya nyitott arra, hogy egyeztessen Nikolics Nemanjával visszatéréséről a válogatottba, erről az mlsz.hu-nak nyilatkozott.

Az ajtó minden olyan játékos előtt nyitva áll, aki fizikai, taktikai, technikai szempontból alkalmas és kész arra, hogy a nemzeti csapatot segíteni tudja. Ez alól sem Nikolics, sem más nem kivétel, így amennyiben találkozni szeretne velem, akkor erre én is nyitott vagyok.

A 32 éves csatár legutóbb 2018. március 27-én a Skócia elleni barátságos mérkőzésen lépett pályára a nemzeti csapatban, majd május 3-án – az amerikai Chicago Fire játékosaként a nagy távolságra való tekintettel – lemondta a válogatottságot. Nemrég visszatért Fehérvárra, az ezt követő sajtótájékoztatón pedig arról beszélt, hogy hozott egy döntést, amihez tartja magát. Aztán vasárnap már azt mondta az M4-en, hogy szívesen egyeztetne Rossival a válogatottságról.

Marco Rossi a tervek szerint március 16-án hirdeti ki keretét a bulgáriai Eb-pótselejtezőre.

Nikolics: Amit pénzen nem lehet megvenni, azt kapom meg Fehérváron
Nikolics Nemanja pénteki bemutatkozó sajtótájékoztatóján beszélt döntése hátteréről, a céljairól, és arról is, lesz-e még magyar válogatott.

A magyar válogatott, amely négy éve pótselejtezőn harcolta ki az Eb-részvételt, győzelme esetén a Puskás Arénában fogadja az Izland-Románia párharc továbbjutóját. A második összecsapás győztese kijut a nyári kontinensviadalra, amelynek egyik helyszíne Budapest lesz.

Kiemelt kép: MTI/EPA/Boris Pejovic

Olvasói sztorik