Magyar foci sport

Nem az NB I-es csapatok tulajdonosai ostobák, hanem az MLSZ elnöke dolgozott rossz számokkal?

Sallói István szerint nem hoznak jelentős változást az MLSZ intézkedései.

Mintha ostobák lennének a klubtulajdonosok. Van 504 igazolt játékos, csapatonként 42. Az 504-ből az elmúlt szezonban 223 egyetlen egy percet sem játszott. Hát normális az az ember, aki megengedi, hogy egy ilyen kerettel dolgozzon az edző meg a klub, amikor pénzügyi gondok vannak? Szerintem elfogadhatatlan

– mondta a Magyar Labdarúgó Szövetség tavaly májusi közgyűlésén Csányi Sándor elnök. A szavakat pedig tettek követték: a szövetség 25 főben maximalizálja a keretek méretét, amelyet csak utánpótláskorú játékosokkal lehet túllépni.

Nem értettem egyet, mert mi tudtuk azt, amit az elnök úr nem tudott, hogy ő egy rossz számot kapott egy évvel ezelőtt. Az MLSZ-adminisztráció kigyűjtötte neki, hogy kinek van profi szerződése a magyar első osztályú labdarúgócsapatoknál, ez valóban 4-500 játékost jelent, de ebben benne vannak az utánpótlás-játékosok is. Ma, Magyarországon, ha valakinek van egy 16-17 éves tehetséges játékosa, azért, hogy ne vigyék el tőle, úgy tudja megvédeni a játékjogát, ha profi szerződést ad, de ettől semmi köze nincsen az első csapathoz. Az első csapatoknál a valós keret átlagban 25-ös

– nyilatkozta a Digi Sportnak, Sallói István.

Papíron szintén szigorítás az az új szabály, hogy a UEFA pénzügyi fair-play-szabályzatának megfelelve, a klubok bérköltségei nem haladhatják meg az összbevétel 70 százalékát. A ZTE sportigazgatója ettől sem vár lényegi változást.

Ma, jelen pillanatban, ugyancsak az MLSZ egyik kimutatása szerint, a klubok a bevételeleik 63-65 százalékát költik el bérköltségre, ilyen szempontból ez sem lesz kardinális változás, de mindenképpen abba az irányba vezet, hogy tényleg ne menjenek csődbe a klubok

– tette hozzá.

Kiemelt fotó: Ferencváros Facebook

Ahol a futball esze és szíve találkozik!

Válogatott írások a legjobbaktól.

Minden hónapban legalább 24 kiemelkedő színvonalú tartalom havi 990 forintért. Próbáld ki 490 forintért az első hónapban!

Ahogyan szerzőgárdánk összetétele ígéri, a legkülönfélébb műfajokban, témákban jelennek majd meg szövegek: lesznek elemzések, interjúk, kisprózák, riportok, lesznek hazai és nemzetközi témák, adat- és véleményalapú cikkek egyaránt.

Tartsatok velünk minél többen, hogy együtt alakíthassuk, építhessük az új magyar futballújságot, amely leginkább az írások nívójával és egyediségével akar kitűnni! Fizessetek elő, olvassatok, kövessetek minket, vitatkozzatok velünk, adjatok ötleteket! Várjuk ebbe a közösségbe mindazokat, akiknek a futball csak egy játék, s mindazokat, akiknek a futball több mint egy játék.

KIPRÓBÁLOM!