Magyar foci

Fizetési sapka és keretszűkítés az NB I-ben

Drasztikus változásokról döntött az MLSZ.

Fontos döntéseket hozott a honi futballszövetség elnöksége. Úgy tűnik, a szakemberek sokallják az NB I-es csapatok által foglalkoztatott labdarúgók számát, így a következő (2020-2021) idénytől 25 főben határozzák meg a játékoskeretek méretét. A létszám kizárólag U19-es vagy fiatalabb korú futballistákkal növelhető. A korábbi stratégiai törekvések jegyében növekszik a hazai és a fiatal játékosok ösztönzése, illetve az új a szabályozás a kluboknál korlátozza a játékosok összesített bértömegét (fizetési sapka).

Ahogy az MLSZ hivatalos oldala írja, a 12 élvonalbeli klub alig két héttel az Európa-bajnokság londoni döntője után, augusztus 1-én fut neki az új évad első felének, amely a 16. fordulóval, december 12-én ér véget.

Megreformálják a Magyar Kupa rendszerét is, az új kiírástól kezdve minden fordulóban egy találkozó dönt a továbbjutásról, minden esetben az alacsonyabb osztályú csapat a pályaválasztó. Újrajátszás továbbra sincs: döntetlen esetén hosszabbítás és büntetőpárbaj zárhatja le a továbbjutás kérdését. A döntőt a Puskás Arénában rendezik, 2021. május 19-én, a kupagyőztes pedig csatlakozik a nemzetközi kupák mezőnyéhez.

Kiemelt kép: MTI/Koszticsák Szilárd

Olvasói sztorik