Magyar foci sport

Fizetési sapka és keretszűkítés az NB I-ben

Drasztikus változásokról döntött az MLSZ.

Fontos döntéseket hozott a honi futballszövetség elnöksége. Úgy tűnik, a szakemberek sokallják az NB I-es csapatok által foglalkoztatott labdarúgók számát, így a következő (2020-2021) idénytől 25 főben határozzák meg a játékoskeretek méretét. A létszám kizárólag U19-es vagy fiatalabb korú futballistákkal növelhető. A korábbi stratégiai törekvések jegyében növekszik a hazai és a fiatal játékosok ösztönzése, illetve az új a szabályozás a kluboknál korlátozza a játékosok összesített bértömegét (fizetési sapka).

Ahogy az MLSZ hivatalos oldala írja, a 12 élvonalbeli klub alig két héttel az Európa-bajnokság londoni döntője után, augusztus 1-én fut neki az új évad első felének, amely a 16. fordulóval, december 12-én ér véget.

Megreformálják a Magyar Kupa rendszerét is, az új kiírástól kezdve minden fordulóban egy találkozó dönt a továbbjutásról, minden esetben az alacsonyabb osztályú csapat a pályaválasztó. Újrajátszás továbbra sincs: döntetlen esetén hosszabbítás és büntetőpárbaj zárhatja le a továbbjutás kérdését. A döntőt a Puskás Arénában rendezik, 2021. május 19-én, a kupagyőztes pedig csatlakozik a nemzetközi kupák mezőnyéhez.

Kiemelt kép: MTI/Koszticsák Szilárd

Ahol a futball esze és szíve találkozik!

Válogatott írások a legjobbaktól.

Minden hónapban legalább 24 kiemelkedő színvonalú tartalom havi 990 forintért. Próbáld ki 490 forintért az első hónapban!

Ahogyan szerzőgárdánk összetétele ígéri, a legkülönfélébb műfajokban, témákban jelennek majd meg szövegek: lesznek elemzések, interjúk, kisprózák, riportok, lesznek hazai és nemzetközi témák, adat- és véleményalapú cikkek egyaránt.

Tartsatok velünk minél többen, hogy együtt alakíthassuk, építhessük az új magyar futballújságot, amely leginkább az írások nívójával és egyediségével akar kitűnni! Fizessetek elő, olvassatok, kövessetek minket, vitatkozzatok velünk, adjatok ötleteket! Várjuk ebbe a közösségbe mindazokat, akiknek a futball csak egy játék, s mindazokat, akiknek a futball több mint egy játék.

KIPRÓBÁLOM!