Magyar foci

Felvidéki csapatot szerzett meg a Diósgyőr tulajdonosa

Tovább folytatódik a határon túli terjeszkedés: a magyar főszponzorral rendelkező DAC, valamint a magyar tulajdonban lévő eszéki és lendvai csapat mellé immár a szlovák másodosztályú FC Kosice is odavehető, miután meghatározó tulajdonrészt szerzett a magyar tulajdonosi háttérrel rendelkező Arago Csoport a klubban.

A nagy hagyományokra visszatekintő egyesület jelenlegi cégjogi formájában 2018 óta működik, írja az MTI. A klub elődjének, az 1. FC Kosicének volt magyar válogatott játékosa, a korábbi ferencvárosi hátvéd, Telek András 1997-ben a BL-ben is szerepelhetett a Juventus, a MU és a Feyenoord ellen.

Az Arago Csoport az elmúlt években nemcsak Magyarországon, hanem a környező országokban is kialakított egy jelentősebb befektetési portfóliót. A sport, azon belül is a futball ráadásul ismerős terep számunkra, hiszen nyolc éve az egyik legnépszerűbb magyar futballklub, a DVTK többségi tulajdonosai is vagyunk

– idézte a cég közleménye Sántha Gergelyt, az Arago Holding ügyvezetőjét, aki hozzátette: kassai szerepvállalásukat több dolog is alátámasztotta, de leginkább a tulajdonostársaik elhivatottsága, a klub komoly hagyományai, valamint Kassa és vonzáskörzetének sportban rejlő lehetőségei miatt született meg a döntés.

„Miskolc és Kassa földrajzi közelsége, testvérvárosi volta, illetve közös kulturális és sportmúltja csak ráadás volt” – fogalmazott Sántha.

Dusan Trnka, az FC Kosice elnöke azt mondta, nagyon örülnek magyar partnereiknek, a mostani fontos lépés a klub financiális hátterének biztosításában.

A magyar tulajdonosok ráadásul hozzák magukkal azt a tapasztalatot, amit az új, modern, miskolci stadion üzemeltetése során eddig szereztek. Együtt dolgozunk azért, hogy a kassai futball ismét méltó legyen a korábbi sikereihez

Kiemelt kép: https://www.fckosice.sk/

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik