Magyar foci

Százhúsz Nikolics-meccs közül talán most játszott a legrosszabbul a Vidi

A székesfehérváriak vezetőedzője kritikusan nyilatkozott a Puskás Akadémia elleni vereség után.

Már 3-0-ra is vezetett a Mol Fehérvár FC vendégeként a Puskás Akadémia FC az OTP Bank Liga 13. fordulójának szombati mérkőzésén. A vendégek végül 3-1-re nyertek, nem kis meglepetésre simán hozták el a pontokat a „szomszédból”.

A két együttes vezetőedzőit a molfehervarfc.hu idézte a találkozó után.

Ez volt a százhuszadik találkozóm a Vidi kispadján, de ez volt az egyik, ha nem a legrosszabb. Nagyon rossz mérkőzést játszottunk, rengeteg dolog nem tetszett. Hibák sorozata vezetett az első gólhoz, utána pedig elveszítettük a fókuszt, a koncentrációt. Ez nem megengedhető, előfordul, hogy az elején hátrányba kerülsz, de még rengeteg idő van ilyenkor egy mérkőzésből… Nagyon sok, legalább tíz tiszta kontrát is engedélyeztünk a Puskásnak, ez azt mutatja, hogy taktikailag és hozzáállásban sem mutattunk ma eleget. Van még hátra három bajnoki és egy kupamérkőzés az évből, meccsről-meccsre kell készülnünk és mind a négyet meg kell majd nyernünk.

– nyilatkozta Marko Nikolics, a Vidi vezetőedzője.

Hornyák Zsolt, a felcsútiak trénere érthetően elégedettebb volt, köszönetet mondott a csapatának.

Köszönöm a csapatomnak a ma látott teljesítményt! Kulcsfontosságú volt az első percekben, hogy mi kerüljünk előnybe, ezt sikerült is végrehajtani. Onnantól kezdve a Vidinek kellett nyitnia, ez meg is történt, mi pedig megszereztük a második találatot. A kilencven perc során végig kontrolláltuk a középpályát, ami aztán meghozta a gyümölcsét. A második félidőnek úgy mentünk neki, hogy ellenfelünknek kétgólos hátrányból nagyon nehéz volt játszania, mi pedig újra erőtől duzzadóan futottunk ki. Hentynek százszázalékos helyzete volt, Knezevic kihagyott egy büntetőt, Vaneceknek is voltak lehetőségei, aztán Gyurcsó szerezte a mindent eldöntő gólt. Kicsit kár érte, hogy a végén egy sematikus, rögzített szituációból betalált a Vidi is, talán ekkor már kicsit hiányzott az összpontosítás. Összességében annyit mondhatok, hogy amit elterveztünk, azt megvalósítottuk. A második fordulóban sok kihagyott helyzettel a mai napig fájó vereséget szenvedtünk tőlük, a ziccerben elkövetett hibák pedig most is folytatódtak, de a Honvéd és az Újpest ellen látható hibákat védekezésben most ki tudtuk küszöbölni.

OTP Bank Liga, 13. forduló:

Újpest FC–Diósgyőri VTK 0-2 (0-2)
Gólszerzők: Márkvárt (23.), Tabakovic (32.)

 

Mol Fehérvár FC–Puskás Akadémia FC 1-3 (0-2)
Gólszerzők: Juhász (90.), illetve Vanecek (2.), Gyurcsó (27., 71.)

 

Budapest Honvéd–Paksi FC 2-1 (0-0)
Gólszerzők: Lanzafame (75. – 11-esből), Aliji (83.), illetve Böde (71.)

 

Kisvárda Master Good–Debreceni VSC 1-0 (1-0)
Gólszerzők: Kravcsenko (13.)

 

Mezőkövesd Zsóry FC–Kaposvári Rákóczi FC 2-0 (1-0)
Gólszerzők: Cseri T. (45. – 11-esből), Berecz (47.)

 

Később, vasárnap,
18.00: Ferencváros–ZTE FC

Kiemelt kép: molfehervarfc.hu

Olvasói sztorik