Magyar foci

Rossinak esze ágában sincs énekelni a Himnuszt Walesben

Szép kis feladat vár a magyar labdarúgó-válogatottra: győzni kell Walesben, és akkor jövőre hazai pályán, a nemrég átadott Puskás Arénában játszhat a csapat az Európa-bajnokságon.

Marco Rossi szövetségi kapitány nincs könnyű helyzetben, hiszen eltiltások és sérülés miatt több alapembere is hiányzik, és egy ilyen fontos meccs előtt érthető, ha mindenki, így az olasz mester is próbál ragaszkodni a jól megszokott rituálékhoz.

Fradi-játékost akar honosítani Marco Rossi a magyar válogatottnak
Ihor Haratin elismerte, hogy egyeztetett a kapitánnyal.

Épp ezért Rossi úgy döntött, Cardiffban biztosan nem énekli a magyar himnuszt, annak ellenére, hogy tudja a szövegét.

Elsőként a Himnusz szövegét fordíttattam le, aztán a sorokat magyarul is megtanultam. El is tudom énekelni, ezt többször meg is tettem, viszont amikor erre sor került, mindháromszor kikaptunk a válogatottal. Először Montenegróban próbálkoztam vele, majd a Szlovákia és a Horvátország elleni Eb-selejtező előtt, de veszítettünk. Az azeriekkel szembeni hazai találkozón viszont direkt csendben maradtam, és nyertünk is. Nem vagyok kimondottan babonás, de Walesben biztosan nem énekelek, legfeljebb csak magamban

– mesélte a kapitány a Blikknek.

A magyar himnusz azért így is szépen és hangosan fog szólni a meccs előtt, hiszen nagyjából 2000 szurkoló kísérte el a csapatot, rajtuk biztos nem múlik majd semmi.

Rossi szerint igyekeztek felkészíteni a válogatottat minden olyan szituációra, amely eldöntheti a mérkőzést. A kapitány arra számít, hogy Wales nagyon agresszívan nekünk esik majd, úgyhogy azt sulykolta a játékosoknak, hogy ezúttal nem kezdhetnek olyan tompán, mint Uruguay ellen, amikor 21 perc alatt kétgólos hátrányba kerültünk.

A cardiffi mérkőzés 20.45-kor kezdődik, az M4 Sport élőben közvetíti.

Walesben az dönthet, melyik csapat rántja előbb el a kormányt
Komoly meglepetés lenne a győzelem Cardiffban és nem csupán azért, mert a walesi keret jobb játékosokkal rendelkezik, és értékesebb is, mint a magyar.

Kiemelt kép: MTI/Kovács Tamás

Olvasói sztorik