Magyar foci

Csányi hűségesküt tett Rossi kapitány mellett

Akkor is marad, ha a csapata nem jut ki az Európa-bajnokságra.

Csányi Sándor, a honi futballszövetség (MLSZ) elnöke kijelentette, Marco Rossi akkor is a válogatott szövetségi kapitánya marad, ha a csapatnak nem sikerül kijutnia a jövő évi, részben hazai rendezésű Európa-bajnokságra.

Talán nem a legjobb vezetői magatartás, hogy egy ilyen döntő meccs előtt mondom, de én akkor is számítok Rossi munkájára, és azt gondolom, az elnökség is osztja a véleményemet, ha most nem jutnánk ki az Európa-bajnokságra

– nyilatkozott a közmédiának az MLSZ elnöke.

Hozzátette, jó kapitánynak tartja az 55 éves olasz szakembert, aki szerinte „beleugrott a mélyvízbe”, mert minden előkészület és barátságos mérkőzés nélkül kellett elkezdenie a válogatottal a Nemzetek Ligája-sorozatot.

Úgy járunk jól, ha megtartunk egy olyan embert, aki tudja motiválni a játékosokat, és elfogadják a szurkolók. Rossi érti a szakmáját, ezt bizonyította már a magyar és a szlovák bajnokságban is. Azt gondolom, hogy a szövetségi kapitánynak hosszú távon kell tudni építkezni

– mondta az MLSZ elnöke, akivel az M4 Sport készített hosszabb interjút, ezt vasárnap 16 órakor, a Sport7 című műsorban láthatják a nézők.

Kiemelt kép: Facebook/MLSZ

Olvasói sztorik