Magyar foci

Derbit nyert a Ferencváros, megdőlt Albert Flóriánék rekordja

A Ferencváros úgy készülhetett az Újpest elleni rangadóra, hogy megnyerte legutóbbi 14 hazai bajnokiját és összességében veretlen maradt hazai pályán a magyar bajnokságban. Ezzel Szerhij Rebrov csapata beérte az eddigi rekordot tartó, Albert Flórián és Varga Zoltán nevével fémjelzett Fradi modern rekordját (1966. szeptember 25.–1969. május 4.).

Ezek után szombaton az FTC 1-0-ra legyőzte az Újpestet, ezzel már le is hagyta Alberték csúcsát.

A hazai szurkolók boldogsága mégsem lehetett felhőtlen, mert az egész derbin végig rendkívül bágyadtan, erőtlenül focizott a Fradi. Csak néhány helyzete volt a Ferencvárosnak, az első félidőben Isael lövése 20 másodpercet követően, valamint Franck Boli gólja, miután Jonathan Heris benézett egy beadást. Fordulás után is csak egyszer próbálkozott Nguyen Tokmac.

Tulajdonképpen a lila-fehérek szinte végig nyomtak a meccsen, de rendre elakadt a labda Dibusz Dénesben, vagy egy blokkoló védőben, sőt egy ízben a fölső kapufa is megmentette az FTC-t. Annyira be volt szorulva a Fradi, hogy hiába vezetett a csapat, a drukkerek harsányan kurva gyengézni kezdtek több alkalommal.

Az újpesti mezőnyfölény viszont eredménytelennek bizonyult, a Ferencváros 1-0-ra nyert és rekordot döntött.

OTP Bank Liga, 9. forduló

Ferencváros-Újpest 1-0 (1-0)

Korábban:
Kaposvári Rákóczi FC-Kisvárda 0-2 (0-1)
Debreceni VSC-Diósgyőri VTK 2-1 (1-0)
Puskás Akadémia FC – Paksi FC 4-2 (2-1)
ZTE FC-Budapest Honvéd 0-1 (0-0)
Kaposvár-Kisvárda 0-2 (0-1)

Kiemelt kép: MTI/Koszticsák Szilárd
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik