Élő Magyar foci

36 másodperc alatt elszállt minden esélye a Fradinak a Ludogorec ellen

Régi ismerőst látott vendégül első hazai EL-csoportkörös meccsén a Fradi, amely júliusban, még a BL-selejtező első állomásán kettős győzelemmel búcsúztatta az elmúlt években komoly nemzetközi rutint felszedő Ludogorecet.

A bolgár csapat magához tért a BL-kiesés utáni sokkból, amihez az is kellett, hogy edzőt váltson a csapat, az öltözőt elvesztő Sztojcso Sztojev helyett Sztaniszlav Gencsev érkezett, aki gatyába rázta a brigádot.

A Ludogorec egy izlandi, egy walesi, valamint egy szlovén ellenfelet kipörgetve feljutott az EL főtáblájára, ahol ráadásul a CSZKA Moszkva 5-1-es kiütésével rajtolt, és a Fradi elleni hazai zakó óta veretlen volt, ez 18 meccses sorozatot jelentett.

Igaz, a magyar bajnoknak sem kellett szégyenkeznie az EL-rajtja miatt, hiszen az Espanyol elleni döntetlen várakozáson felüli eredménynek számított. Szerhij Rebrov, az FTC edzője a barcelonai kezdőből nyolc embert most is a pályára küldött, de az Espanyol ellen Lovrencsics és Frimpong is beszállt csereként, úgyhogy csak Boli számára volt új élmény, hogy a főtáblán játszhat.

A két csapat bulgáriai BL-visszavágójához képest a Fradi négy, a Ludogorec kilenc helyen változtatott a kezdőn, ez is mutatja, hogy az új edző, Gencsev alaposan átalakította a csapatot.

Rebrov meglepően támadó felállásban küldte pályára a csapatát, az ukrán szélső, Zubkov egy sorral hátrébb került, elöl pedig az Espanyol ellen remekül játszó Isaelnek és Tokmacnak kellett volna támogatnia Bolit.

Aztán az előzetes tervek 36 másodperc alatt borultak, mert a Ludogorec az első támadásából betalált, Nedjalkov beadására Lukoki érkezett és az ötösről eltette a labdát Dibusz mellett.

A Fradi nagyon lassan talált magára a bekapott gól után, és Keserü lövésénél Dibusz nagy védése kellett, hogy 0-1 maradjon az állás.

A 30. perc környéken kezdett felpörögni a Fradi, Boli maradt le centikkel a beadásról, majd Tokmac lőtt fölé ígéretes helyzetben, a Ludogorec pedig büntetett, Rafael Forster őrült nagy gólt akasztott a jobb felsőbe egy 30 méteres szabadrúgásból.

Grigore butasága azonban adott egy esélyt a magyar csapatnak, a korábban egy sárgát már begyűjtő román védő Boli lábát taposta meg, így tíz emberre fogyatkozott a Ludogorec.

A Fradi viszonylag gyorsan szépíthetett volna, de Tokmac lövésére leért a bolgár kapus, majd Isael a kapu fölé vágta a kipattanót. Tokmac szép egyéni alakítása után Iliev ismét védeni tudott, és szépítés helyett jött a harmadik Ludogorec-gól, Rafael Forster csúsztatott a kapuba egy szöglet után.

A magyar csapat mintha végleg feladta volna a harmadik gól után, voltak ugyan távoli lövések, de ezek többnyire veszélytelennek bizonyultak. A Fradinak 1, a Ludogorecnek 6 pontja van két kör után. Folytatás október 24-én a CSZKA Moszkva otthonában.

Európa Liga, H csoport, 2. forduló:

FTC – Ludogorec (bolgár) 0-3 (0-2)
Budapest, Groupama Aréna
v.: Frankowski (lengyel)
FTC: Dibusz – Lovrencsics, Frimpong, Blazic, Heister – Haratin, Sigér (Szihnyevics, 73.), Zubkov (Varga R., 80.) – Isael, Tokmac, Boli (Skvarka, 73.).
Ludogorec: Iliev – Cicinho (Ikoko, 69.), Grigore, Nedjalkov, Rafael Forster – Lukoki (Goralski, 57.), Anicet, Badji, Wanderson – Keserü, Marcelinho (Moti, 46.).
gól: Lukoki (1.), Rafael Forster (40., 64.)
sárga lap: Heister (26.), illetve Grigore (27., 43.), Lukoki, (45.)
piros lap: Grigore (43.)

 

A csoport másik meccsén:
CSZKA Moszkva – Espanyol 0-2 (0-0)
gól: Vu (64.), Campuzano (90+5.)

 

A csoport állása:
1. Ludogorec 6 pont
2. Espanyol 4
3. FTC 1
4. CSZKA Moszkva 0

Kiemelt kép: MTI/Kovács Tamás

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik