Magyar foci

„Az egész város erről beszél” – szombaton jön a Fradi–Újpest derbi

Franck Boli és Olekszandr Zubkov is várja már az ősi rivális elleni találkozót.

A címvédő Ferencváros az ősi rivális Újpestet fogadja a labdarúgó OTP Bank Liga kilencedik fordulójának rangadóján, szombaton 19.30-tól.

Albert Flóriánék klubrekordját döntheti meg a Fradi az Újpest ellen
Negyven bajnoki óta veretlen hazai pályán a Ferencváros.

A Fradi elefántcsontparti csatára, Franck Boli 2019 nyarán a norvég élvonalban szereplő Stabaek együttesét hagyta el a budapestiek kedvéért. Korábbi klubja a norvég fővároshoz, Oslóhoz tartozik, ezért a szintén oslói székhelyű Valerenga elleni rangadókat derbiként tartják számon.

„A két klub között állandó volt a rivalizálás, szerettem ezeket a derbiket. A meccs egész Oslóban téma volt, a pályán pedig mindenki szerette volna megmutatni, hogy ki a jobb, mindkét csapat nyerni akart, jó meccseket játszottunk. Gólt is szereztem a Valerenga ellen” – kezdte klubja honlapjának Boli, aki áttért a Fradi–Újpestre is.

Kíváncsi vagyok, hogy milyen lesz az Újpest elleni meccs, hiszen már sokat hallottam róla. Az egész város erről beszél, ezért várom, hogy megtapasztaljam a hangulatát. Bízom benne, hogy játszhatok is majd.

Szintén a nyáron csatlakozott a csapathoz Olekszandr Zubkov, aki a Sahtar Doneck színeiben többször játszott donyecki derbit az Olimpik Doneck ellen.

Ezek nem mindig voltak nehéz mérkőzések, általában a Sahtar nyert. Mielőtt megérkeztem a Fradihoz, több videót láttam a Fradi-szurkolókról, például néhány, Újpest elleni meccs felvételét is. Lenyűgöző hangulat jött át a videók alapján is, nagyon várom, hogy ezt én is megtapasztalhassam! A többi új csapattársam is izgatottan várja a derbit, hiszen mindannyian tudjuk, hogy egy Újpest elleni meccs mennyire fontos a klubnak és a drukkereknek.

Kiemelt kép: Szigetváry Zsolt / MTI

Olvasói sztorik