Magyar foci

A bíró ellopta az azeri válogatott gólját – lapszemle

Teljes a felháborodás az azeri portálokon (már amelyik annyira friss, hogy egyáltalán beszámolt róla) a vasárnapi a Magyarország-Azerbajdzsán Európa-bajnoki selejtezőn érvénytelenített vendéggól miatt.

A bíró mentett meg minket az azeriek ellen
Marco Rossi kapitány három helyen változtatott a kezdőcsapaton.

Az 1news.az portál videóval bizonygatja, hogy a holland játékvezető mekkorát tévedett.

„A meccs 93. percében Bahlul Mustafazade gólt szerzett, azonban Dennis Higler érvénytelenítette azt, úgy gondolta, hogy a játékos a kezével sodorta be a hálóba. Sajnos a VAR- rendszert még nem használják a selejtezőkön, emiatt az azeri csapat egy pontot elveszített. Összességében ugyan ez semmit sem változtatott volna, de az idegenbeli meccsekben szerzett pontok mindig kedvesek számunkra. A holland játékvezető durva hibát követett el, az UEFA biztosan megbünteti majd, de ez mit sem változtat.”

Bocsánatot kért súlyos tévedéséért a holland játékvezető az azeriektől
Visszanézte az esetet, és állítólag belátta, tévedett, amikor nem adta meg a magyarok elleni egyenlítő gólt.

Az Axar.az megírta, hogy a bíró a meccset követően bocsánatot kért az azeriektől, és idézte a vendégek horvát kapitányát, Nikola Jurcevicet, aki el volt ragadtatva a szurkolóktól.

A gyerekek nagyszerű hangulatot teremtettek a stadionban, nagyon köszönöm nekik.

Aztán persze beszélt a meg nem adott gólról is. „Nagyon sajnáljuk, ami az utolsó harminc másodpercben történt, a játékvezető hihetetlen hibát követett el. A VAR segített volna nekünk, de a selejtezőkben még nem használják. Ez a hiba nem segíti a futball fejlődését. Szeretnék köszönetet mondani a magyar újságíróknak is, akik az utolsó pillanatban tisztességes álláspontot képviseltek” – mondta.

A Lent.az ennél is továbbment, cikkének címe szerint „A holland bíró ellopta az azeri válogatott gólját”.

Forrás: lent.az

Kiemelt fotó: 1news.az

Olvasói sztorik