Magyar foci

Dibusz: A bírónak meg kellett volna állítani a játékot a spanyol gól előtt

Egyértelműen meglepte ellenfelét, a spanyol Espanyolt az FTC az Európa Liga csoportkörének első fordulójában, a magyar bajnok bátor játéka és koncentrált védekezése pedig egy pontot ért.

Bravúros döntetlent ért a Fradi vagány barcelonai játéka
Remek első félidő után vezetett a Fradi, amely egy peches bekapott gól után kibírta a nyomást, így kihúzta egy sokat érő döntetlennel az Espanyol ellen az EL első körében.

Szerhij Rebrov azt emelte ki, hogy csapata sokat tanult a Dinamo Zagreb elleni, vesztes BL-párharc hibáiból, Dibusz Dénes pedig úgy látta, ahogy mi is, hogy a spanyolokat váratlanul érte a Fradi futballja.

Az első félidőben meg tudtuk zavarni őket a gyors kontráinkkal. Több lehetőségünk is volt a gólszerzésre, aztán az Espanyol nyomni kezdett, nekünk pedig több hiba is becsúszott a játékunkba, ahogy fáradtunk. Az egyenlítés után hősiesen védekeztünk, aminek a döntetlen lett a jutalma. A spanyolok gólja előtt a bírónak szerintem meg kellett volna állítani a játékot, mivel Miha Blazic a földön feküdt, és úgy tudom, fejsérülések esetén a játékvezetőnek minél előbb közbe kell avatkoznia, hogy az orvosi stáb meggyőződhessen a játékos állapotáról

– magyarázta Dibusz a meccset közvetítő Sport TV kamerái előtt. A kapus maga is hevesen reklamált az esetnél, aztán csak beleütni tudott Matias Vargas fejesébe, amit az argentin csatár végül szerencsésen begyötört a Fradi kapujába.

Ennek ellenére Dibusz nem hibáztatható, volt ugyan néhány bizonytalan kimozdulása, de e mellett voltak fontos védése is, ezek is kellettek a pontszerzéshez. A Fradi a hétvégén az újonc ZTE vendége lesz az NB I-ben, az EL-ben pedig legközelebb az idén nyáron a BL-ben kiejtett bolgár Ludogorec lesz az ellenfele, amely a CSZKA Moszkva elleni 5-1-es sikerrel kezdett a főtáblán.

Európa Liga, csoportkör, első forduló:

Espanyol (spanyol) – FTC 1-1 (0-1)
Barcelona, Estadi Cornella-El Prat
v.: Dabanovic (montenegrói)
Espanyol: Diego López – Javi López, Naldo, Espinosa, Didac Vilá (Pedrosa, 67.) – Melendo (Calleri, 56.), Marc Roca, Lozano, Granero – M. Vargas (Campuzano, 74.), Vu Lej.
FTC: Dibusz – Botka (Lovrencsics, 66.), Blazic, Dvali, Heister – Sigér, Haratin, Ihnatenko (Frimpong, 85.) – Zubkov, Isael (Szihnyevics, 64.), Tokmac.
gól: M. Vargas (60.), illetve Javi López (10., öngól)
sárga lap: Ihnatenko (41.)

 

A csoport másik meccsén:
Ludogorec (bolgár) – CSZKA Moszkva (orosz) 5-1 (0-1)

 

A csoport állása:
1. Ludogorec 3 pont
2. FTC és Espanyol 1 (1-1)
4. CSZKA Moszkva 0

Kiemelt kép: MTI / Koszticsák Szilárd

Olvasói sztorik