Magyar foci

Rebrov: Rászolgáltunk a döntetlenre

1-1-es döntetlennel kezdte az Európa Liga csoportkörét az FTC, amely az Espanyol otthonából hozott el egy pontot.

Bravúros döntetlent ért a Fradi vagány barcelonai játéka
Remek első félidő után vezetett a Fradi, amely egy peches bekapott gól után kibírta a nyomást, így kihúzta egy sokat érő döntetlennel az Espanyol ellen az EL első körében.

A remek eredmény után Szerhij Rebrov, a magyar csapat edzője azt mondta, az első 15 percben tökéletesen játszottak, szervezettek voltak, de egy spanyol bajnokságban szereplő ellenféllel szemben várható volt, hogy nem tudják végig kontrollálni a meccset.

Sok játékosnak ez volt az első főtáblás meccse, úgyhogy mentálisan ez egy nagy kihívás volt. Tanultunk a Dinamo Zagreb elleni hibáinkból, nagyon koncentráltak voltunk védekezésben, az elsőben szinte tökéletesen megoldottuk, otthon viszont várhatóan jóval támadóbb stílusban játszunk majd. Úgy érzem, rászolgáltunk a döntetlenre

– magyarázta Rebrov.

Európa Liga, csoportkör, első forduló:

Espanyol (spanyol) – FTC 1-1 (0-1)
Barcelona, Estadi Cornella-El Prat
v.: Dabanovic (montenegrói)
Espanyol: Diego López – Javi López, Naldo, Espinosa, Didac Vilá (Pedrosa, 67.) – Melendo (Calleri, 56.), Marc Roca, Lozano, Granero – M. Vargas (Campuzano, 74.), Vu Lej.
FTC: Dibusz – Botka (Lovrencsics, 66.), Blazic, Dvali, Heister – Sigér, Haratin, Ihnatenko (Frimpong, 85.) – Zubkov, Isael (Szihnyevics, 64.), Tokmac.
gól: M. Vargas (60.), illetve Javi López (10., öngól)
sárga lap: Ihnatenko (41.)

 

A csoport másik meccsén:
Ludogorec (bolgár) – CSZKA Moszkva (orosz) 5-1 (0-1)

 

A csoport állása:
1. Ludogorec 3 pont
2. FTC és Espanyol 1 (1-1)
4. CSZKA Moszkva 0

Kiemelt kép: MTI/Koszticsák Szilárd

Olvasói sztorik