Magyar foci sport

Böde: Eszem ágában sincs megbántani a fradistákat

Böde Dániel hét év után hagyta ott az FTC-t, hogy visszatérjen korábbi klubjához, a Pakshoz. Az NB I hétvégi fordulójában a Paks a címvédő Fradit fogadja, úgyhogy Böde a tavalyi csapattársakkal találja szembe magát.

Próbálom félretenni az érzéseimet, nem akarom, hogy túlpörögjek. Van hátra egy-két nap a mérkőzésig, ráérek még azon morfondírozni, mi lesz szombat este.

– mondta Böde a Nemzeti Sportnak, elismerve, hogy biztosan lesz benne drukk a meccs előtt.

Ez lehet Böde 350. mérkőzése az NB I-ben, és elismerte, lelkileg nagyon nehéz volt számára a váltás.

„Arról a szeretetről, amit a zöld-fehérek játékosaként kaptam, továbbá azokról a sikerekről, amelyeket elértünk, álmodni sem mertem volna. Tudom, hogy ilyesmiben már nem lesz részem. S hiába dumál ilyenkor az ember arról, hogy ha az egyik kaput becsukja, kinyílik egy új, ez nem ennyire egyszerű. Ez nem úgy működik, hogy egyik nap ott elbúcsúzom mindenkitől, másnap meg már itt vagyok, és mintha mi sem történt volna, megy tovább az élet”.

Utolsó NB I-es gólját április hatodikán, éppen a Paks ellen szerezte, úgyhogy már nagyon várja, hogy a mostani idényben is betaláljon, de megfogadta, ha gólt lő a Fradi ellen, akkor sem ünnepel majd.

A Paks elleni góljaim után sem örültem látványosan, az a legkevesebb, hogy a Ferencváros ellen sem tenném. Sokan vannak, akik még úgy is szeretnek, hogy eljöttem a kilencedik kerületből, eszem ágában sincs megbántani őket.

A Paks öt meccs alatt eddig 7 pontot szerzett, így a 6. helyen áll a tabellán, a Fradi a nemzetközi kupaszereplése miatt csak háromszor lépett pályára, hat pontjával pont a Paks mögött tartózkodik.

Kiemelt kép: MTI/Czagány Balázs

Ahol a futball esze és szíve találkozik!

Válogatott írások a legjobbaktól.

Minden hónapban legalább 24 kiemelkedő színvonalú tartalom havi 990 forintért. Próbáld ki 490 forintért az első hónapban!

Ahogyan szerzőgárdánk összetétele ígéri, a legkülönfélébb műfajokban, témákban jelennek majd meg szövegek: lesznek elemzések, interjúk, kisprózák, riportok, lesznek hazai és nemzetközi témák, adat- és véleményalapú cikkek egyaránt.

Tartsatok velünk minél többen, hogy együtt alakíthassuk, építhessük az új magyar futballújságot, amely leginkább az írások nívójával és egyediségével akar kitűnni! Fizessetek elő, olvassatok, kövessetek minket, vitatkozzatok velünk, adjatok ötleteket! Várjuk ebbe a közösségbe mindazokat, akiknek a futball csak egy játék, s mindazokat, akiknek a futball több mint egy játék.

KIPRÓBÁLOM!