Magyar foci

Dárdai Pál nem lesz többé szövetségi kapitány

Bár benntartotta, sőt, még európai kupaporondra is kivitte a Hertha BSC-t, a berlini klub négy és fél év után elköszönt Dárdai Páltól, aki ezután úgy döntött, tart egy kis pihenőt. A Kickernek nyilatkozott, elmondta, volt egy hosszabb nyaralása a Balatonon a nyáron és kipihente magát, azonban még nem érzi úgy, hogy akár holnap munkába tudna állni. Ugyanakkor el tudja magát képzelni magát a Bundesligában.

Játékosként minden nyáron voltak ajánlataim, de lojális voltam a Herthához, mert így tartottam helyesnek. Edzőként ez már egy teljesen más helyzet.

Ki ne emlékezne arra, hogy Dárdai a magyar válogatottat is irányította, elég nagy szerepe volt abban, hogy a csapat kijutott a 2016-os Európa-bajnokságra. Megkérdezték, érdekli-e még a szövetségi kapitányi munka.

Engem a napi munka érdekel, többé nem dolgozom szövetségi kapitányként – sem Magyarországon, sem máshol

– mondta a 43 éves szakember.

Hogy mit hoz a jövő Dárdai számára, azt még nem tudni, ami biztos, hogy 2020 nyarán visszatérhetne a Hertha utánpótlásába, ahol korábban is dolgozott. Ugyanakkor a berlini edzősködése alatt felkeltette több Bundesliga-csapat érdeklődését is, és a fenti nyilatkozata alapján sem zárható ki, hogy van az ajánlat, amire igent mondana.

A Hertha pocsékul kezdte a mostani szezont, három fordulóban csak egy pontot sikerült szerezni két vereség mellett. Most már Ante Covic a vezetőedző, aki szintén volt korábban a klub játékosa és éveken át irányította edzőként a másik csapatot. Dárdainál róla is érdeklődtek, de ő elhárította a kérdést.

Nem hiszem, hogy össze lehetne minket hasonlítani. Ante a Hertha-edzők prototípusa, én nem voltam az.

Nyitókép: TF-Images/Getty Images

Olvasói sztorik